SON DAKİKA
Hava Durumu

“YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNDÜ’’

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Korkuteli İlçesi Dereköy mera ve yaylasına açılmak istenen kömür ocağına ilişkin ‘’ÇED gerekli değildir’’ kararını Antalya 3. İdare Mahkemesi’nin iptal kararını değerlendirerek, ‘’Aklın yolu bir. Yanlış hesap Bağdat’tan döndü’’ dedi.’’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2022 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2022 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNDÜ’’

AKLIN YOLU BİR, BURADA KÖMÜR OCAĞI AÇILAMAZ

Dereköy halkının elbirliği ile kömür ocağı açılmasına izin vermediğini ve mücadelelerini halen devam ettirdiklerini hatırlatan Hasan Subaşı, hukuka aykırı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın söz konusu mera ve yayla arazilerinde ÇED’e gerek yoktur kararı için açılan iptal davasının karara bağlandığını hatırlatarak, “Antalya 3. İdare Mahkemesi oybirliği ile ÇED’e gerek yoktur kararını iptal etmiştir. Karar sevindiricidir. Dereköy halkının haklı mücadelesi nedeniyle bir kez daha kutluyorum” dedi.

 

KÖMÜR OCAĞI KARARINDAN TAMAMEN VAZGEÇİN

Bu bölgede açılmak istenen kömür ocaklarının sadece Dereköy çevresine değil, Korkuteli’nin tüm su kaynaklarına ve doğasına zarar vereceğini de hatırlatan Hasan Subaşı, Çevre ve Şehircilik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlıklarına çağrıda bulunarak, “Kömür ocağı kararından tamamen vazgeçin. Mahkemenin verdiği karara saygılı olun, izin ve ruhsatları derhal iptal edin” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.