SON DAKİKA
Hava Durumu

ZİNCİR MARKETLERE BAŞKAN DENETİMİ

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert ile Zabıta ekipleri ilçede faaliyet gösteren zincir market ve işletmeleri denetledi. Denetimlerde fiyat etiketleri, gramaj eksikliği, son kullanma tarihi ve raf kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlık gibi birçok konuda incelemede bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2021 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2021 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
ZİNCİR MARKETLERE BAŞKAN DENETİMİ

TÜM ÜRÜNLER MERCEK ALTINDA

Korkuteli Belediyesi ile Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı zincir marketlerde denetim yaptı. Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert’in bire bir katıldığı denetimlerde adeta tüm ürünler mercek altına alındı.

 

EKSİKLER KAYIT ALTINA ALINDI

Marketlerde sebze ve meyve, temel gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinin hem fiyatları hem de gramaj değerleri incelendi.  Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden zabıta ekipleri, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini karşılaştırdı. Rafta bulunan etiket fiyatı ve kasa fiyatının farklı olduğu marketlere haksız fiyat uygulandığı kanaatine varılan ürünler ile ilgili tutanak tutularak, Ticaret Bakanlığı'na gönderilerek incelemeye alınacağı belirtildi.

 

ÇÜRÜYEN SEBZE VE MEYVELER REYONDA

Bazı zincir marketlerde ise raflarda bulunan sebze ve meyve ürünlerinin çürümüş halde satışa sunulduğu, etiket fiyatlarının bulunmaması durumları ile karşılaşıldı. Yetkililer,  görevlileri bu konuda da uyararak eksikleri tutanak altına aldı. Marketlerin depolarında bulunan ürünlerin nasıl muhafaza edildiğinden, hijyen kurallarına kadar birçok konuda yapılan denetimlerde eksikler kamera kaydı, fotoğraflar ve tutanaklar ile kayıt altına alındı.

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Alınan kayıtlar ve tutanakların gerekli yerlere bildirilerek vatandaşın zarar görmemesi ve mağduriyet yaşamasını önlemek amaçlanıyor. Oluşabilecek haksız ve fahiş fiyata karşı denetimlerin aralıksız olarak devam edeceği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.