SON DAKİKA
Hava Durumu

11 milyon fidan toprakla buluşacak

Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda 11 Kasım 2020 tarihinde saat:11.00’de tüm yurtta eş zamanlı fidan dikme etkinliği düzenlenecek. İlçemizdeki program Korkuteli-Elmalı yolu, Ulucak yol kavşağında gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2020 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2020 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
11 milyon fidan toprakla buluşacak

Türkiye genelinde çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak, 11 milyon fidanı toprakla buluşturarak  “Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan” kampanyası vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında 11 Kasım’da 81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluşacak.

 

BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENECEK

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan' ın tensipleri ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle ilan edilen "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" için hazırlıklarını tamamlayan Orman Genel Müdürlüğümüz, 7 coğrafi bölgede yer alan 28 Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde üretilen 83 milyon fidanın dağıtımına başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenecek etkinlik 81 il ve 922 ilçede aynı anda yapılacak.

 

AZAMİ HASSASİYET GÖSTERİLEREK YAPILACAK

Korkuteli Orman Müdürü Ahmet Keser yapılacak fidan dikme etkinliği ile ilgili olarak; “Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 11.11.2020 Çarşamba günü Saat 11:11 de Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından ağaçlandırma ve erozyon kontrolü kapsamında tüm yurtta eş zamanlı olarak fidan dikme etkinliği tertiplenecektir. Korkuteli ilçemizin programı pandemi nedeniyle azami hassasiyet gösterilerek Korkuteli-Elmalı yolu, Ulucak yol kavşağında yapılacak olup, katılımlarınızı bekleriz.” Açıklamasında bulundu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.