SON DAKİKA
Hava Durumu

18 ayda 80 milyonluk yatırım yaptık

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında belediyenin çalışmaları ve mali durumu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2020 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2020 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
18 ayda 80 milyonluk yatırım yaptık

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, yaptığı açıklamada; “Toplam Çözüm Ekibi 38’inci köyde aynı şekilde devam ediyor. Köylerde alt yapılarımız yapılıyor. 11 Marttan itibaren pandemiden dolayı giremedik. Seyirparkın hemen çıkışında 28’inci yer olan İmecik’ten başladık şuan 38’inciye geldik. Havalar güzel giderse biz birinci turumuzu yılbaşına kadar bitirme planı içindeyiz. İkinci etaba da Mart, Nisan ayı gibi başlayıp ikinci etapta yapısal anlamda ihtiyacı olan kapalı yerlerinden muhtarlar binalarına varıncaya kadar hem yollarını hem köyün asıl ihtiyaçlarından başlayacağız. Toplam Çözüm Ekibi devam etmekte belediyemiz çalışmakta. Şu ana kadar köylere, 6 beldemizde dahil 18 milyon lira yatırım yaptık.

19 İLÇEDE BİR NUMARAYIZ

Mali Durumumuz açık ve şeffaftır. 31.03.2019’daki seçimden sonra belediyeyi aldığımız zaman İller Bankasına 43 milyon beş yüz kırk dokuz, Vergi Dairesine 4 milyon dört yüz otuz,  SGK’ya 2 milyon yüz on beş, piyasa borcu 9 milyon sekiz yüz yetmiş bir olmak üzere toplam ortalama 60 milyon borcumuz vardı. Biz bunu tespit olarak dedik ve şikayet etmedik. 18 ay içerisinde toplamda 80 milyon yedi yüz altmış bir  bin lira civarında bir yatırım yaptık. Nüfus, gelen para, toplanan vergi devletin gönderdiği para ile yatırım yapan Cumhur ittifakı olarak 19 ilçede bir numarayız. Bizi geçen hiçbir ilçe yok.

 

SATIŞLAR ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR

 Şu anda Seyirparkla ilgili 17 milyon borcumuz var. Seyirparkın dışında borcumuz şu anda; 79 milyon üç yüz on iki Lira. Yani şuanda toplam 96 milyon lira bizim borcumuz var. 60 milyon ile aldık, 96 milyon borcumuz var. Ama 80 milyonluk yatırım yaptık. Yaklaşık olarak ta 22 milyon yüz elli yedi bin TL’lik biz satış yaptık. Toplam 247 parsel. Biz merkezdeki altı İmrahor ve Kargalıkta hariç 52 köyümüzde toplam 1339 tane gayrimenkulümüz var.  1581 tane satış yetkisi aldığımız yerden 247 tanesini sattık. Şu anda satışa hazır 502 tane daha noktamız var. Bunların satışları şeffaf bir şekilde kameraların önünde gerçekleşiyor. Toplam sattığımız miktar 22 milyon. Cumhur İttifakı olarak 60 milyon borçla belediyeyi aldık, çok altında bir borçla gireceğiz ikinci döneme. Tahminim borcumuzu 20-25 milyon civarına düşürmüş olacağız.” Dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.