SON DAKİKA
Hava Durumu

“ 2018 yılı sancılı geçti”

Korkuteli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fahrettin Özbek, esnaf açısından 2018 yılını değerlendirdi. Özbek, “ Esnaf açısından 2018 yılı sancılı geçti.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2019 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2019 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“ 2018 yılı sancılı geçti”

“EKONOMİK KRİZ HER ALANDA HİSSEDİLDİ”

2018 yılında tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de ekonomik kriz her alanda hissedildi. Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yaptığımız haberde de esnaf, zor durumda kalan birçok insanın evlilik alyansını çıkartıp sattığını belirtmişti. Özellikle küçük esnaf kepenk kapatma noktasına geldi. Esnafı rahatlatmak adına yapılan borç yapılandırmalarının, kredi kartı borçlarının ertelenmesinin de esnafa çok faydası olmadı. Korkuteli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fahrettin Özbek’te esnaf açısından 2018 yılını değerlendirdi. Özbek, “ 2018 yılı esnafımız açısından çok sancılı geçti.” dedi.

 

“KALICI ÇÖZÜMLER BEKLİYORUZ”

Özbek, “ Bu sancının en büyük nedeni kurlardaki dalgalanma oldu. Fiyatlardaki belirsizlik, esnafımızı insani olarak da zora soktu. Esnafımız fırsatçı olmakla suçlandı. Dükkân kirasını, bağ kur ve sigorta primlerini ödeyemeyen birçok esnaf oldu. Bu zorluklarla 2018 yılını tamamladık. 2019 yılı için umutluyuz. Aynı sıkıntılar yaşanmaz inşallah. Bağ kur, sigorta primlerinin düşürülmesi, elektrik ve diğer faturalardaki ek külfiyetlerin kaldırılması, vergi indirimi gibi kalıcı çözümler bekliyoruz. Geçici çözümler değil. Umarım 2019 yılında para kazanan bir esnaf oluruz. 2019 yılından ümitliyiz.” şeklinde konuştu. Esnafın 2019 yılından beklentisinin yüksek olduğunun sinyalini verdi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.