SON DAKİKA
Hava Durumu

2019 seçimlerinde muhtar adaylığı patlaması

31 Mart 2019 yerel seçimleri için ilçedeki muhtar adayları da yavaş yavaş netleşiyor. Genellikle mahallelerde aday sayısı dördün altına düşmüyor. Deyim yerindeyse 31 Mart 2019 yerel seçimleri muhtarların seçimi olacağa benziyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2019 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
2019 seçimlerinde muhtar adaylığı patlaması

31 Mart seçimleri için siyasi partilerin aday çalışmaları, ittifak görüşmeleri sürerken, mahalli seçimleri dört gözle bekleyen muhtar adaylarında da aynı heyecan ve hazırlık söz konusu. Bu yıl merkez mahallelerde olduğu kadar kırsalda da muhtarlık yarışının kıran kırana geçmesi bekleniyor. 2019 seçimleri için ilçede birçok mahallede muhtar adayları seçim çalışmalarına başladılar. 2014 Mahalli Seçimlerine nazaran bu yıl muhtar adaylarında çok ciddi bir artış olduğu gözlendi. Özellikle kırsal mahallelerde aday ortalaması beşin altına düşmüyor. Seçmen sayısının çok olduğu Yeşilyayla, Yelten gibi mahallelerde şuana kadar beş aday ben varım dedi. Bu sayının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor. Daha önce çok fazla ilgi gösterilmeyen muhtarlık görevine, emekliler ve boş zamanı olan kişiler talip oluyordu. Ancak bu son yıllarda, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği önemle değişti. Bir önceki seçimde en çok 2-3 adayın yarıştığı mahallelerde bile 6-10 civarında muhtar adayı kıyasıya yarış içinde. Bu yıl üstelik kadın adaylarda bizde varız dediler.

Hemen hemen her mahallede beşer aday var

Özellikle 31 Mart seçimleri için merkez ve köylerde birçok mahalle kadın adayların çokluğu dikkat çekiyor. Kadın adaylar erkek adaylara nazaran seçim hazırlıklarına birçok mahallede başladı.  Partilerin aday çalışmaları ve ittifak görüşmeleri sürerken muhtar adayları seçim çalışmalarına hız verdiler. Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, “31 Mart 2019 yerel seçimleri için bu yıl ilçemizde hemen hemen her mahallede muhtar adaylığı için patlama yaşanıyor. Yeşilyayla, Yelten gibi seçmen sayısının çok olduğu köylerde beş aday var ve bu sayının artmasını bekliyoruz. Merkez mahalleler olan, Uzunoluk’ta 11, Aşağıpazar’ da 6, Kargalık ve Datköy’de beşer aday var. Biz bu sayıların artmasını bekliyoruz. Bu yıl diğer yıllara nazaran kadın adaylarımızın da sayısı oldukça fazla. Bu da muhtarlık yarışın da oldukça heyecanlı ve kıran kırana geçeceğinin göstergesi.  Tüm aday arkadaşlara hayırlı olsun” diye konuştu.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.