SON DAKİKA
Hava Durumu

“ 3 bin 500 ton su tarımda kullanılacak”

Korkuteli’nde Datköy İmecik susuzu mevkisinde yer alan atık su arıtma tesisine 2 buçuk milyonluk yeni ihale yapıldı. Bu ihale ile arıtılan su tarımda kullanmaya el verişli hale getiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2017 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
 “ 3 bin 500 ton su tarımda kullanılacak”

Korkuteli atık su arıtma tesisi 5 bin 942 bin Türk Lirasına Yalçın Yapı Endüstri Ticaret ve Nakliyat Limitet Şirketine 24 Mart 2011 tarihinde ihale edilmiş, kanalizasyon sistemi atık su arıtma inşaatının yapımı Temmuz veya Ağustos 2012 tarihinde tamamlanmıştı. Büyükşehir yasası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin işletmesine geçen Korkuteli Atıksu Arıtma Tesisine 2 buçuk milyonluk ihale ile İleri Arıtma Sistemi kuruldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Hizmet Birimi Başkanı Mahmut Bilgiç yeni proje ve tesis ile ilgili bilgi verdi.

“Yaz ayların arıtılan 5 bin tonu buluyor”

Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Hizmet Birimi Başkanı Bilgiç “  Geçen yıl arıtma tesisine yeni ihale yapıldı, bu ihale ile yeni filtreleme sistemi eklendi, bu sisteme ileri arıtma sistemi diyoruz, bu sistem ile günlük 3 bin beş yüz ton arıtılarak tarımda kullanılmak üzere elverişli hale getiriliyor. Bu ihale ile tesise; su alma yapısı, debimetre odası, mikrodisk filtre ünitesi, UV ünitesi, su deposu, pompa ve manevra ünitesi eklendi. Bu sistemle yazın günlük 5 bin ton bu mevsimde ise 3 bin beş yüz ton arıtılarak tarıma el verişli hale getiriliyor.” Şeklinde konuştu
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.