SON DAKİKA
Hava Durumu

30 Ağustos Zaferinin 95. Yılı kutlanacak

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçede de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlanacak. Korkuteli Kaymakamlığından bildirilen programa göre tören 09.30 da başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2017 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2017 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
30 Ağustos Zaferinin 95. Yılı kutlanacak

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'darnMustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmakrniçin Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs TürkrnCumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramdır. Atatürk'ünrnbaşkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi diye bilinen,rnBüyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmıştır. Daha sonra  Yunan Orduları İzmir'ernkadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk topraklarırnYunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesirndaha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının gerirnalındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferirnadıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramırnolarak kutlanmaktadır.

rnrn

Tören çelenk sunumu ile başlayacak.

rnrnTüm Türkiye’de olduğurngibi ilçe de de törenlerle kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı programırnşöyle; Tören Atatürk Anıtına 30 Ağustos Çarşamba günü yani bugün saat 09:30 darnprotokol sırasına göre çelenklerin sunulması ila başlayacak. Mülki erkan vernkamu görevlilerinin saat 09:15 de anıtın önünde yerlerini almış olmalarırnbekleniyor. Tören sunucululuğunu Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi EdebiyatrnÖğretmeni Erhan Akın yapacak. Korkuteli Askerlik Şubesinde Görevli J. Asb.Kd.rnÇvş. Abdullah Çiğdem günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapacaktır.rnGünün anlam ve önemini belirten şiiri Garnizon Komutanlığında J.Er. Sezer KaanrnPolat okuyacaktır. Çeşitli okullardan öğrencilerin şiirlerini okumasınınrnardından tören Kaymakamlıkta tebriklerin kabulü ile  devam edecektir. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.