SON DAKİKA
Hava Durumu

“50 Başpehlivan geliyor”

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreş Dernek Üyeleri ile bir toplantı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2017 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2017 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“50 Başpehlivan geliyor”

Komite olarak adlandıran dernek üyeleri ile Belediye meclis salonunda bir araya gelen Başkan Gökce, Güreş ve etkinlik hakkında bilgilendirme ve görüş alış verişi yaptı. Ayrıca dernek başkanı Celal Küçükkaraca ve dernek üyesi Hakkı Horzum komiteye gelişmeler hakkında bilgiler aktardı. Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreş Dernek Başkanı Celal Küçükkaraca,Dernek üyeleri  Korkuteli Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Memioğlu katılırken. Ayrıca Uzunoluk Mahalle Muhtarı İsmail Yılmaz, Kiremitli Mahalle Muhtarı Osman Karasucu, Korkuteli Belediye Meclis Üyeleri Halil Kara ve Ayhan Tığrak, Sülekler Mahalle Muhtarı Hakkı Horzum, hayırsever işadamı İrfan Yılmaz, Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Çetin, THY Korkuteli şube başkanı Mehmet Karaca, Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Halil Emirdağlı, Ramazan Çetiner, Ahmet Gökalp, Kemal Öztepe, Korkuteli Müteahhitler Dernek Başkanı Ali İhsan Girgiç ve Mali Müşavir Yüksel Atmaca katıldı.

Görüşmeler önceden yapıldı

Toplantıda bir konuşma yapan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce şunları söyledi:  “Malumunuz bu yıl Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşlerimizi Kurban Bayramının üçüncü günü yapacağız. Dernek Başkanımız Celal Küçükkaraca, Dernek üyelerimizden Ayhan Tığrak ve Hakkı Horzum geçtiğimiz üç aylık periyot içerisinde bir çok güreşlere giderek güreşçilerle görüşmeler ve anlaşmalar yaptı. Güreşlerimize 50 başpehlivan olmak üzere 403 pehlivan katılacak. Bu sayıya şahsi gelen pehlivanlarda eklenince güzel bir katılım olacak. Daha önceki yıllarda bu bağlantıları organizatörlere veriyorduk. Bu yıl bu işi dernek olarak kendimiz yapıyoruz” dedi.

“Güreşler kurumsal yapılsın”

Makamların ve şahısların gelip geçici olduğunu ifade eden Başkan Gökce, “Atasporumuz olan güreşlerin ilçemizde her yıl yapılmasını arzuluyoruz. Bizler gelip geçiciyiz önemli olan bu güreşleri devam etmesidir. Bu yüzden kurumsal yapı olsun, güreşler kurumsal yapıl altında yapısın istiyoruz. Kişiler değişse bile kurumsal yapının Ata sporumuz güreşleri Korkuteli’nde sürdürsün istiyoruz ”şeklinde konuştu

Her geçen gün güreşler gelişerek yapılıyor

“Korkuteli’nde her geçen yıl güreşlerin geliştiğinizi görüyoruz ”şeklinde sözlerini sürdüren Başkan Gökce, “ Uzun yıllar ara verilen Korkuteli Güreşlerini tekrar canlandırmak için 2009 yıllında sizlerle birlikte elimizde makbuzlarla esnaflarımızın kapısını çalıyorduk. Dernek olarak kurumsallaştığımız için bunlar ortadan kalktı. Güreş ağalığından, Festival çarşısı organizasyonunun 10 günlük kira geliri ve derneğe yapılan bazı bağışlarla güreş masraflarımızı rahatlıkla karşılaya bileceğiz” dedi.

30 Ağustos’da Yörük Göçü

03 Eylül 2017 tarihinde yapılacak olan güreşler kapsamında Yörük Göçü ve sünnet şöleni yapılacağını belirten Başkan Gökce, “ 30 Ağustos Zafer Bayramında Yörük Göçü yapalım istedik. Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç Dr. Fatih Uslu, Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bakır ve mahalle muhtarlarımızla görüşerek nasıl bir Yörük Göçü yapabiliriz planlarını yaptık. Her mahallemizi yani mülga belde ve köylerimizi temsil eden nesne ve objelerin bulunacağı traktörler olacak ve süslenecek. Bununla ilgili gerekli hazırlıklar sürdürülüyor. 30 Ağustos günü saat 16.00’da Atatürk 100.Yıl Stadyumunda toplanarak ilçe merkezine doğru Yörük Göçünü başlatacağız. Toplumlarda kültür, gelenek ve görenekleri yeni nesillere aktarmak çok önemlidir.

Konser yapılmayacak

Kültürümüze sahip çıkmak, onları yeni nesillere aktarmak bizlerin asli görevlerinden birisidir.Yine bu yıl sünnet ettirdiğimiz 90’a yakın çocuklarımız için sünnet şöleni düzenleyeceğiz.Bu yıl konserler olmayacak” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.