SON DAKİKA
Hava Durumu

84 Yıldır Bitmeyen Özlem

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84’üncü yılı münasebetiyle Şehitler Anıtından anma töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2022 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2022 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
84 Yıldır Bitmeyen Özlem

SAAT 09.05’TE HAYAT DURDU

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84’üncü yılı münasebetiyle gerçekleştirilen anma programına; Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkan Vekili Recep Şahin, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Askeri erkân, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Protokol sırasına göre Korkuteli Kaymakamlığı ve Belediye Çelenklerinin Ata’nın huzuruna sunulmasının ardından saat 09.05’te Ulu Önder Atatürk için sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

GURUR VE ÖZLEMLE ANDIK

Çelenk koyma töreninin ardından Atatürk’ü anma programı saat 10.00’da Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda devam etti. Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen anma programı saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Hacı Ethem Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi müdürü Hadi Yeke yaptı. Müdür Yeke konuşmasında; Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki; yaşamları boyunca insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle öldükten sonra da varlıklarını-idame ettirirler- sürdürürler. Mustafa Kemal Atatürk de bunlardan biridir. Ressamın fırçası, öğretmenin tebeşiri, yazarın daktilosu yıllardır onu anlatır bize.

BÜYÜK İNSANLARIN ÖLÜMÜ DE BÜYÜK OLUR

Evet bugün 10 Kasım. “Önce Vatanım!” diyen Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının üzerinden tam 84 yıl geçti. Her fani gibi o da payına düşeni yaşadı. O, kısacık hayatında bir ulusun kötü talihini-makus talihini yenmesini sağladı ve dünya tarihinde benzeri görülmemiş izler bırakarak bu dünyadan göçtü. Büyük insanların ölümü de büyük olur elbet fakat, matem gerekmez, fikirlerine saygı ve sadakat gerekir. Bu nedenle bir fani olarak dünyadaki ömrünü tamamladığı gün olan 10 Kasım’ı, onun yaşam felsefesini, arkadaşlarıyla gösterdiği eşsiz çabalarını ve düşünce iklimini yeniden anlamak için bir fırsat -bilmek lazım-biliyorum. Ondan 1 asır sonra dünyaya gelen bizler, küresel ölçekte  saygınlığını ispatlamış bu mümtaz kişiye ülkemizde de her fert olarak değer vermeliyiz.

GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER DEDİ

Dünya Edebiyatı yazarlarından Anton ÇEHOV'un çok güzel bir sözü var. Şöyle diyor Çehov: "Hikayenin başında bir sen varsan. Bu silah patlar." Mustafa Kemal'in  hikayesinde de bir silah vardı ve patladığında bir ülke kuruldu. İmparatorluk ilmek ilmek çözülürken, yurdun dört bir yanı düşman işgaline uğrarken, o inancını yitirmedi, Türk milletine güvendi ve işgaller karşısında Geldikleri gibi giderler dedi. Bir yandan da öfkelendi. “Zira,  viran olmuş her haneden feryatlar arşa yükselmekte, yüreği vatan ve millet aşkıyla yanan civanlar birer birer şehit olmakta, muazzam bir gövdenin uzuvları birer birer ayrılmakta. İşte O bu gidişe dur demek, Cumhuriyet’in destanını yazmak için yaratılmış bir insandır.”  Elbette bu destan yazılırken güvendiği Türk Milleti de her daim onun yanındaydı.(millet de M. Kemal Atatürk’le bu mukaveleye gönül mührünü, ebediyete kadar silinmeyecek bir tarzda kazımıştır.)

RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM

“Düşünün uçurumun kenarında yıkık bir ülke. Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar… Yıllarca süren savaş… Ardından içerde ve dışarıda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni toplum, yeni devlet ve bunları başarmak için amansız inkılaplar… İşte Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Türk genel inkılabının kısa bir anlatımı…” Saygıdeğer Misafirler, “Asırların pek nadir olarak yetiştirdiği dâhi” lerden olan Mustafa Kemal Atatürk’ü, hayata veda edişinin 84. yılında rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhun şad olsun Atam Saygılarımla.” İfadelerini kullandı. 

ORATORYO GÖSTERİSİ TAM NOT ALDI

Konuşmanın ardından Hacı Ethem Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi öğrenciler tarafından Atatürk Oratoryosu’nun sunumunu yaptı. Tören sonrası Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84’üncü Yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Anma programı ödül töreni sonrası hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.