SON DAKİKA
Hava Durumu

Adres güncelleme bilgisi verildi

Korkuteli Belediyesince geçtiğimiz yıl 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu kapsamında Korkuteli ilçesine bağlanan 46 adet mülga köy ve 6 adet mülga beldenin (toplam 52 adet mahalle) numarataj (adres) güncelleme çalışmaları tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2017 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2017 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Adres güncelleme bilgisi verildi

Korkuteli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dr. Sadık Önal tamamlanan adres güncelleme çalışmaları hakkında Korkuteli Belediye Meclis Üyelerine brifing verdi. Yapılan çalışmaları ve işleyişi hakkında Belediye meclis üyelerine açıklamalarda bulunan Müdür Önal, İçişleri Bakanlığınca Mekansal Adres Kayıt Sistemi'nin (MAKS) güncelleneceği ve ilçemizin de bu çalışma kapsamında pilot bölge olarak seçildiğini söyledi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce şunları söyledi: “Bir yıl önce başlayan adres güncelleme çalışmaları tamamlandı. Söz konusu çalışma süresince Korkuteli ilçemize ait tüm mahalleler için 75.000 adet konutun fotoğraf kayıtlarının adres sistemine aktarıldı.” Dedi.

 

“Ulusal Adres Sistemi'nde kayıtlı olan tüm konutlar fotoğraflanarak adresleri güncellendi ve sisteme aktarıldı”

 

Sadık Önal “6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile ilçemize bağlanan mahallelerin Sokak ve Caddelerin yeniden güncellendiği; Ulusal Adres Sistemi'nde kayıtlı olan tüm konutlar fotoğraflanarak adreslerinin güncellendiği ve sisteme aktarıldığını söyleyebiliriz” dedi. Başkan Gökce, Ayrıca bu süreçte Tapu ve kadastro Genel Müdürlüğü ile protokol yapılarak tüm taşınmazlara ait (arsa, parsel, tarla vb.) bilgilerin yeni arayüz programında kullanılacağını söyledi. Çalışma sonucunda tüm vatandaşların adres bilgileriyle ilgili bilgileri Korkuteli.bel.tr kurumsal internet adresinden hızlı ve kolay şekilde öğrenebileceklerini belirten Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, İlaveten tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile muhtarlarımızın (Emniyet, Nüfus Müdürlüğü, ASAT, 112 Acil vd.) yapılan çalışmadan faydalanabileceğini söyledi. Bu arayüz sayfasında taşınmaza ait ada/parsel bilgileri sisteme girilerek binanın fotoğraf, adres ve niteliğini içeren bilgilere ulaşılabileceğini aktardı
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.