SON DAKİKA
Hava Durumu

“ Akyar yeniden örnek mahalle olacak”

Akyar Mahalle Muhtar Adayı Osman Gedikoğlu, resmi olarak muhtar adaylığını geçtiğimiz gün bir restaurant da gerçekleştirdiği yemek ile ilan etti. Mahalle gençlerine büyük değer verdiği gözlenen Gedikoğlu’nun aza listesinde bir bayanın da yer alması ise kadının siyasi hayatta ne kadar önemli bir değer olduğunu vurgular nitelikte.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2019 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“ Akyar yeniden örnek mahalle olacak”

İlçemizde yerel siyasetin yanı sıra mahalle muhtarları arasında da kıran kırana bir mücadele yaşanıyor. Bu durumun yanı sıra Akyar Mahallesi’nin tek resmi adayı olan ilçemizin tanınmış esnaflarından Osman Gedikoğlu, genç seçmenlerinin de katılım gösterdiği yemek programıyla resmen adaylığını ilan etti. Akyar Mahallesi Muhtar adayı Osman Gedikoğlu, 1965 yılında örnek köy seçilen Akyar Mahallesini yeniden örnek gösterilen bir yer haline getireceğinin sözünü verdi.

MESİRE ALANI YAPACAĞIZ.

Projelerini açıklamaya devam eden Akyar Muhtar adayı Osman Gedikoğlu, “ Mahallemizin elzem ihtiyaçlarından ilki düğün salonu ve taziye evidir. Muhteşem bir havaya sahip mahallemiz için mesire alanı yapacağız. Mahallemiz yerleşim yeri içerisinde atıl viran halde bulunan eski yıkık toprak evleri kaldırarak fiziki ve görsel güzelliklerin mahallemiz sokaklarına dağılması için çaba göstereceğiz. 1965 yılında örnek köy seçilen Akyar Mahallesini yeniden örnek gösterilen bir yer haline getireceğiz. Örnek köy olarak seçilen mahallemizde geçmiş yıllarda yaklaşık 80 ev verilen desteklemelerle inşa edilmiştir. Geçmişte olduğu gibi hedefim 2023 yılında örnek mahalle gösterilmesi için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

 “ AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRECEĞİZ”

Mahalle gençlerine büyük değer verdiği gözlenen Gedikoğlu’nun aza listesinde bir bayanın da yer alması ise kadının siyasi kanatta ne kadar önemli bir değer olduğunu vurgular nitelikte. Yapmayı planladığı projeleri anlatmaya devam eden Gedikoğlu, “ Kadınlara hak ettiği ekonomik gücü kazanması için imkan sağlayacağına inandığımız diğer bir projemiz ise mahallemizde bulunan hazine arazilerinin büyük çoğunluğuna aromatik bitkilerle ilgili bir çalışma yapmayı amaçlıyorum. Bu projenin hayata geçmesi mahalle sakinlerine katkı sağladığı gibi tüm ilçemiz turizmine de etki edeceğini düşünmektedir. Kadına verdiğimiz değer göz önünde olsun diye şimdiye kadar ilçe mahallelerinde kadın aza görevlendirilmez iken biz Sıdıka Aydemir arkadaşımızın aza olarak görevlendirilmesinden büyük gurur duyacağız” dedi.

“ ÇOK AMAÇLI SALONU YAPMAZLARSA BEN YAPACAĞIM”

Düğün salonu ve taziye evi projeleri için Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Korkuteli Belediyesi ile görüştüğünü ifade eden Gedikoğlu, “ Düğün, nişan veya cenaze olduğunda çadır kur sandalye taşı aşçı bul gibi sıkıntılar sürekli olarak tekrarlanıyor. Bu durumun ortadan kalkması için düğün salonu ve taziye evi yapılmasını talep ettik. Diyelim ki talebimiz istediğimiz zaman içerisinde yapılamadı ve hizmet programına alınmadı. Böyle bir durum olur ise de ben bu sözünü verdiğim projeleri kendi imkânlarımla yapmaya çalışacağım. Yapmazlarsa ben yapacağım. Yapılması için de yakın takipçisi olacağım ” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.