SON DAKİKA
Hava Durumu

Alâaddin’ de arı katliamı

Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerin bayram öncesi ilçede yaptığı sivrisinek ilaçlamasından sonra, Alâaddin Mahallesinde Hasan Arıkan isimli vatandaşın 150 kovan arısı telef oldu. Arıkan “ büyükşehir resmen katliam yaptı” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Alâaddin’ de arı katliamı

Antalya büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler uzun süredir ilçede sivrisinek ilaçlaması yapıyorlardı. Ve yine bayram öncesi de birçok mahallede su kenarlarında, dere kenarlarında ve sinek olma ihtimali olan yerlerde ilaçlama yapıldı. Ancak bu ilaçlama sonrasında Alâaddin Mahallesinde başta Hasan Arıkan olmak üzere birçok bal üreticisinin arısı art arda ölümler ile telef oldu. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sezen Gürbüz’e açıklamalarda bulunan ve boş kovanları gösteren Hasan Arıkan “ Büyükşehir resmen katliam yaptı. 45 yıldır bu işi yapıyorum ilk defa başıma geldi” Dedi. Hasan Arıkan “  Büyükşehir Belediyesi ekipleri bayramdan önce Alâaddin Mahallesinin içinden geçen derede ilaçlama yaptı. Güzel yapsın ama bize haber verseydi, ya da anons yaptırılsaydı.” Dedi.

“Arılar ve kurbağalar öldüyse insanlara ne kadar zararı vardır kim bilir.”

Arıkan “ Bizim arılarımız o dereden su içiyorlar, en yakın su kaynağı o, o günden beri 150 kovan arı öldü, kovanlarımızın önü avuç avuç ölü arı. Hadi benim arılar hasta oldu desem benden ayrı 15 arkadaş daha var onların arılarda telef oldu. Ben 45 yıldır bu işi yapıyorum, bu işten ekmek yiyorum, çoluk çocuğumun rızkı bu arılardı. İlaçlamadan sonra yer değiştirdiğim halde, 5 km öteye taşıdığım halde arılarda ölümler devam ediyor. Kovanlardaki yavru arılarda ölüyor. Bizim zararı kim karşılayacak, çoluk çocuğum ne yiyecek. İlaçlamadan sonra derede kurbağalar dahi ötmüyor, arılar ve kurbağalar öldüyse insanlara ne kadar zararı vardır kim bilir. Her zaman ilaç yapılırdı bu ilk defa oldu. Keşke bize haber verilseydi ya da anons yaptırılsaydı, biz de önlem alırdık.” İfadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.