SON DAKİKA
Hava Durumu

Arasta Projesini Şirket Yapacak

Geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirilen Korkuteli Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında konuşan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek Arasta İnşaatını Belediye adına Antkor Şirketinin yapacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2022 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2022 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Arasta Projesini Şirket Yapacak

TEKRAR ANTKOR ÜSTÜNDEN YAPACAĞIZ

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek Arasta Kentsel Dönüşüm Projesini Belediye Şirketi Ant-Kor tarafından yapılacağını ifade ederek; “ Bu ihaleye ANTKOR devam edecek. Gelin burada beraber olalım. Orda da açık ihale yapacağım. Ama bir örnek göstereceğim 4 ay önce bu olmasaydı 4 ay önce ANTKOR dan bu yetkiyi almasaydınız niye siz alınca bütün ekip projeler ihaleler bütün arka tarafta yapılacak yüzlerce iş 2286 ya göre değiştirilmek zorunda kaldı. Prosedür bakanlıkla görüşmeler ona göre devam etti şimdi ne oldu tekrar ANTKOR üstünden yapacağız.

GELİN BERABER BAKALIM

Allahtan hazır olduğu için bir avantajımız var şuanda gelin 20 meclis üyesi ve siyasi partililer hazır yüzde 99’u da mülk sahipleri de kabul etmişken onları da çağırın uzlaşmaya da gelin beraber dedim. Gelin orayı kiracıları mağdur etmeden elimizde fırsat varken 45 gün öne çekildi gelen kararla şuan. 15’inde askıdan indikten sonra en geç ayın 27’sinde ihaleye çıkıp ki ihale süreci 2286 dan çıktığı için yine açık arayla yapacağımız için şirketten 45 gün 50 gün 55 gün ihale sürecimiz kaldı. Gelin teknik şartnamelerden idari şartnamelerine varıncaya kadar beraber bakalım. Arastanın birinci etabını bir an önce Aralığın 15’inde müteahhit temelini atarsa haziran temmuz gibi bitecek bu inşaat. Bu ne demek esnaf yazı kaçırmamış olacak. Şantiye ile merkezi yormamış olacağız. Şu kış dönemini geçirmiş olacağız kiracılarımız ona göre öne almaların işlerini bitirelim.

İHALEDEN SONRA BORÇLARIMIZI SIFIRLIYORUZ

Buradan belediyemize çok ciddi bir gelir gelecek . İhaleyi nasıl yapacağız Şuan 27 tane dükkan sahibi var vermemiz gereken 9 tane de dairemiz var özel hak sahibi bunlarla uzlaşmamızı pazartesi Salı yaptık şuan da mevcut belediyemizin 1134 metrekare mecburen ofis ve ticari alan olarak almamız gerekiyor. Bunu seçeceğiz Şu blok dan şu ofis den teknik şartnameye yazılacak ve 60 milyondan başlatıyoruz kaç tane müteahhit girdi 5 tane 10 tane 20 tane bunları vereceği kesin. Belediyemize mevcut hakkımızı ve şahıslara bunu vereceği kesin 60 milyonda kesin. Artık açığa dönecek bu iş kapalı zarftan biri 62 milyon kimi 65 diyecek. Bugünün parasıyla 60 milyona yakın kimse arttırmadı. Bu 60 milyon ne sabah saat 7 de şantiye gittim park bahçe çevre koruma diğer çalışanlar 6.7 milyon bunların birikmiş olduğu ikramiyeler mesailer var ödeyemedik . İhaleden sonra belediyemize girdiğinde işçi borçlarımızı sıfırlıyoruz. Esnafa olan borcumuzu sıfırlayacağız.  Emekli sandığını sıfırlayacağız, SSK’ya ödemelerimizi yapacağız. Yani gelen para ile hep beraber hem arastayı yapmış olacağız hem ilçemizde değer kazandırmış olacağız.

 HEM BELEDİYEMİZİ KURTARALIM HEM ARASTA YAPILSIN

Personelin borcunu sıfırlayacağız. Belediyenin borçlarını sıfırlayacağız. Çok faizden kurtulmuş olacağız ondan sonra bende size teşekkür edeceğim gelin el birliği ile 64 gün boşu boşuna vakit kaybetmeyelim istirhamın siyasilerden bu Perşembe döneceğim projenin bütün esaslarını teknik şartnameler idari şartnameler Cuma günü grup sözcüleri ve ilçe başkanlarını yemeğe davet ediyorum.
Gelin el birliği şu memlekete bir fırsat elimize geçti hem belediyemizi kurtaralım hem arasta yapılsın şuna çok eminim haziran temmuzda bitirdiğimiz zaman 3te 2’yi yakalayamadığımız diğer bölümdeki arkadaşlarımız burayı görünce bakanlık diyor ki orası da hemen isterse oraya da başlayalım. Vakit kaybetmeden bir bütün şeklinde çıkmış olsun çünkü onlarda aynı emsali alacaklar. Onlarda aynı hakları alacaklar. Benim bugün söylemek istediğim şey nolur evet herkesin bir hukuki hakkı var ama Ömer İşlek in hukuksuz bir iş yapma şansı yok .”diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.