SON DAKİKA
Hava Durumu

Arasta ve Kültür Merkezi hayal değil

Korkuteli Kent Konseyi dün Korkuteli siyasileri, bürokratlarını ve hayırseverlerini bir araya topladı. 3 ayda bir yapmayı planladıkları Korkuteli İstişare toplantısının ilkini dün gerçekleştiren Kent Konseyi kahvaltılı toplantısında Arasta ve Kültür Merkezi projeleri konuşuldu

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2015 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2015 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Arasta ve Kültür Merkezi hayal değil

Korkuteli Kent Konseyi 3 ayda bir yapmayı planladıkları Korkuteli İstişare toplantısının ilkini dün gerçekleştirdi. Korkuteli Kent Konseyi’nin ev sahipliği yaptığı kahvaltılı toplantıya Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Korkuteli Garnizon Komutanı Ufuk Arabacı, Korkuteli Jandarma Komutanı Mutluay Oskay, Korkuteli Başsavcı Sabri Dağdelen, Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Feyzullah Karaaslan, Ak Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran, CHP İlçe Başkanı Mehmet Küçükkavukçu, MHP Korkuteli İlçe Başkanı Süleyman Yıldız, Demokrat Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökalp, Korkuteli Belediye Meclis Üyeleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kamu birim müdürleri, esnaflar, hayırseverler, Korkuteli’nin kanaat önderleri katıldı. Kahvaltı sonrası söz alan Korkuteli Kent Konseyi Başkanı Ali İhsan Girgiç; “Kent Konseyi olarak tertip ettiğimiz kahvaltımıza yönetim kurulu adına hoş geldiniz der saygılarımı sunarım. Geçtiğimiz günler içerisinde Kaymakam Bey ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bir kahvaltı tertip etmeye karar verdik. Bu görüşmemizin sonucu sizlerle ilçemiz Korkuteli hakkında istişarede bulunup güzel önerilerle ilçemizi daha güzel ve yaşanır hale getirmeyi arzuluyoruz. İlçemizin yarınlarının güzel olması için el birliği ile çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Yaşanabilir yarınlar için kendi alanında bilgi sahibi olan sizlerin fikirleri bizim için çok önemli. Bu konuda el birliği ile çalışıp halkımıza hizmet edeceğiz. Şimdiden katılımlarınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“Yeni Arasta ile kazanç 5 kat artar”

Daha sonra söz alan Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu; “3 ay önce yine böyle kapsamlı bir toplantıyla bir araya gelmiştik. Bugün de yine bir araya geldik. Göreve başladığım 1 ay boyunca Korkuteli ile ilgili edindiğim izlenimlerimi ve daha gelişmiş bir Korkuteli için yapılabileceklerle ilgili fikirlerimi sizlerle paylaşacağım. 230 tane dükkanın olduğu Arasta Çarşımız yaklaşık 80 yıllık bir yapıdır. Artık bu yapının ömrünü tamamladığını görüyoruz. Buraya bir elin değmesi gerek.  Bir hizmet birlik içinde yapılırsa güzeldir. Arasta çarşısında da hep birlikte çalışırsak ve bu Arasta’nın yeniden yapılması projesi gerçekleşirse Korkuteli’nin kazancı 5 kat artar. Ayrıca Korkuteli kökleri çok eski tarihlere dayanan bir ilçedir. Bu arasta çarşısının yeniden yapılırken Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile bezenmesi de sosyal ve kültürel olarak Korkuteli’ni besleyecektir” dedi.

 

 

“Kapalı yüzme havuzunu kapsamalı”

Kent Konseyi’nin kahvaltılı Toplantısının iki ana konusundan diğeri olan Kültür ve Eğlence Merkezi Projesi ile ilgili de konuşan Tanrıkulu özellikle bu projenin yüzme havuzunu da kapsamasını vurguladı. Tanrıkulu; “Şuan proje halinde olan Kültür Merkezi ve Eğlence Merkezi’nin yapılması sadece Korkuteli Belediyesi’nin istemesi ile değil İktidar Partisi Ak Parti ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin destek ve birlikteliği ile daha kolay olacaktır. Elbette daha güzel olması için eleştiri ve önerilerimiz olmalıdır. Mesela Antalya’da yaşıyorsunuz Antalyalısınız ama yüzme bilmeyen ne kadar çok insan vardır. Bunun önüne geçebilmek için bU kültür ve eğlence merkezinin muhakkak kapalı bir yüzme havuzunu da kapsaması gerektiğini düşünüyorum. Korkuteli’ne çağ atlatacak bu projeler için destek ve birlikteliklerinizi esirgemeyin” dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.