SON DAKİKA
Hava Durumu

Arasta Yapım İhalesi İPTAL

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek geçtiğimiz gün akşam Arasta Kentsel Dönüşüm Projesinde yaşanan son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. Başkan İşlek, Arasta’da bulunan bir tane hak sahibi ile yaşananlardan dolayı 5 Aralık’ta gerçekleştirilen Yapım İhalesini iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade ederek Arasta ile ilgili 34 günlük bir kayıp olacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2022 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2022 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Arasta Yapım İhalesi İPTAL

PROJEDE PÜRÜZ ÇIKTI

İlçe gündemini uzunca bir süredir meşgul eden Arasta kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili yıkım ihalesinin yapılmasının ardından yıkım işlemi devam ederken 5 Aralık tarihinde yapım ihalesi yapılmıştı. 02 Ocak itibariyle yer teslimin yapılması 30 Ağustos 2023 tarihi itibariyle ise inşaatın tamamlanarak açılması planlanan projede geçtiğimiz gün bir pürüz ortaya çıktı.

SÜREÇ BİR KEZ DAHA UZADI

Arasta’da bulunan bir hak sahibinin sözleşme imzalanmasının ardından fikir değiştirmesi ve tapusunu belediyeye devir etmek istememesinden kaynaklı yaşananların ardından 5 Aralık’ta yapılan yapım ihalesi iptal edildi. Hak sahibi ve Avukatları ile görüşme yapıldığı ancak Hak Sahibinin verdiği kararda ısrarcı olması sebebiyle Arasta Kentsel Dönüşüm Projesinde süreç yeniden uzadı.

SÖZLEŞME ÖNCE İMZALANDI, ARDINDAN GEÇERSİZ SAYILDI

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, geçtiğimiz gün Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili yaşanan pürüzü kamuoyu ile paylaştı. Söz konusu alanın Kentsel Rezerv Alanı İlan edilmesinin ardından 27 dükkan sahibi ve 9 daire sahibi ile yapılan anlaşmaların ardından kat karşılığı sözleşmesi yapıldığını ifade eden Başkan İşlek; “Uzmanlaşmada 1 vatandaşın H. A.’nın vasisi olarak İ. B. 128 m2 arsaya sahip olan kişi olarak sözleşmeleri imzaladık.  Vasi kararını istedik, getirilen vasi kararı ile tapuya gittik. Ancak tapu dedi ki, sadece annesine ait olan PTT işlemlerini yapabilir maaşını çekebilir şeklinde. Dolayısıyla tapunun devredilmesi için yani bir yetkiye ihtiyacı var. Mahkemeye gidildi mahkeme o kişiyi tapuyu devredilir, alabilir diyerek vasi tayin etti.

SÖZLEŞMENİN GEÇERSİZ OLDUĞU İHTARINI ÇEKTİ

Fakat bu karar alınırken maalesef 10.11.2022’de İkbal hanım belediyemize bir ihbar çekti. İhbarnamede; “Bizim Kentsel Dönüşüm ile yaptığımız sözleşme mahkemeden izin alınması gerekirken mahkeme izni olmaksızın sözleşme imzaladım. Sözleşmenin bu nedenle geçersiz olduğunu ihtaren bildiririm diyor.” Sonra bir karar daha geldi, Korkuteli Tapu Müdürlüğüne pazartesi sabah eşi vasi kararı ve kendi vekaletnamesi ile tapuyu devretmeye geldiğinde tapuda 12.12.2022 tarihli dilekçede karara itiraz ettiği ortaya çıktı. Biz sözleşmeler imzalandı diye yıkım ihalesini yaptık. 5 Aralık’ta yapım ihalesini yaptık. 02 Ocak’ta yer teslimi yapacaktık ve bizim temel atma törenimiz 9 Ocaktı.

TAPUYU VERMEZSE SATIŞ KARARI ALACAĞIZ

İ. Hanımın yeni Avukatı ile görüştük, eğer bize tapuyu devretmezse anlaştığı dükkan ve daireler karşılığında etmese bizim işimiz 34 gün gecikecek. Bütün tapular bize devrolduğu için bir tek kişi var karşımızda dolayısıyla bir tebligat çekeceğiz 17 gün içinde tapuyu bize vermezse satış kararı alacağız. Ve şu anki yeriniz  2 Milyon 768 Bin 896 TL.  Mevcut hali ile biz sizin paranızı ödeyeceğiz ve satışını yapacağız.  Fakat müvekkiliniz maddi olarak çok büyük sıkıntı çekecek ona verdiğimiz 2 dükkan ve 1 dairenin fiyatı 15 Milyon 742 Bin 868 TL. Yani müvekkiliniz 11 milyon civarında maddi zararı olacak. “ dedik. Avukat bey İkbal hanımla görüştüğünü ve hukuki sürecin devam etmesi gerektiğini söylediler. Bide 34 gün bekleyeceğiz.

AVUKATLARI İTİRAZ ETSEDE PROJEMİZİ DURDURMUYOR

Bugün itibariyle Kentsel Dönüşümün 15. Maddesi ile birlikte 30.12.2022 tarihinde biz yeniden görüşeceğiz, yine istemiyoruz diyecekler bizde bu sefer o gün bu yerin satış kararı alınmıştır diyerek  bir tebliğ daha yaparak 15 gün sonra satış yapacağız. Tek malik biz olduğumuz için parasını yatıracağız ve satın alacağız. Avukatları bu duruma itiraz etse de o bizim projemizi durdurmuyor.

TEMELİ EN ERKEN 15-20 ŞUBAT ARASINDA ATABİLİRİZ

Bugünde itibaren 34 gün kaybımız var mecbur ihaleyi iptal ediyoruz. Tekrar ihaleye çıkmak zorundayım süre kurtarmıyor. Bugün itibariyle bir kişinin durumundan dolayı 34 gün gecikiyoruz. 9 Ocakta temel atacaktı şimdi en erken 15-20 Şubat arasında atabiliriz. Hazirana kadar müteahhit dükkan işlerini bitirecek esnaf çalışmaya başlayacaktı. Ama bu sefer sezonu da kaçırıyoruz.” Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.