SON DAKİKA
Hava Durumu

Avdan Mahallesi 10. Helva Şenliği Yapıldı

Korkuteli’ne bağlı Avdan Mahallesi bu yıl düzenlenen 10. helva şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Avdan Mahallesi 10. Helva Şenliği Yapıldı

Avdan Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ve köy muhtarlığı tarafından düzenlenen şenlik, yıllar önce Avdan Mahallesinden ayrılan köylülerin buluşmasını ve bütünleşmesini sağladı. 10. Helva Şenliği köyün mesire alanında gerçekleşirken şenlikte hasret gideren köylüler, miniklerin güreşlerini izlerken, Türk Halk Müziği sanatçıları Bilal Eren, Gülşah Kısaç, Elif Gündoğdu’nun söylediği birbirinden hareketli parçalarla coşkulu anlar yaşadı.

Avdan Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Durali Köle şenlik açılışında yaptığı konuşmada, köylülerin destekleriyle şenliği devam ettirdiklerini söyledi.

Başkan Köle, “Bu gün köyden çeşitli yollarla ve çeşitli sebepler nedeni ile ayrılan insanları tekrar bir araya getirerek kaynaştıran, kültürlerimizi devam ettiren ve gurbettekilerin sılaya dönerek eş, dost ve akrabalarımızla buluşturan gündür. Bu şenliklerde aynı kültürden gelen insanların bir araya gelerek hem eğlendiklerini hem de kültürlerini gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” dedi.

Şenlikte Antalya Mehteran takımı, Avdan Şehit Ahmet Belen İlköğretim okulu Halk oyunları ekipleri bir gösteri sunarken, Yoğurt yeme, halat çekme ve yumurta taşıma, Çuval yarışları, yöresel güreşler düzenlendi.

Güreşlere Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Siyasi Parti il ve ilçe başkanları, Dernek Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Şenlikte konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 30 Mart yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesine verdiğiniz desteklerden dolayı tüm Avdan Mahalle halkına teşekkür etti.

Türel, Artık seçim bitti sıra çalışmalarda, Özellikle Avdan susuzu yolunu ve içme suyu sorunun en kısa sürede çözeceklerini söyledi.

Kıyasıya devam eden Şenlik ağalığı ihalesini Ekrem Bülbül 25 Bin TL ile şenlik ağası oldu.

Şenlikte davetlilere Pilav üstü kavurma ve ayran ikram edildi.

Şenlik kapsamında 10. Helva Şenliğine maddi ve manevi destek sağlayanlara plaketler verildi. 

Şenliğin son bölümünde yoğun yağmur nedeniyle vatandaşlar şenlik alanından ayrıldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.