SON DAKİKA
Hava Durumu

Bağımsız aday Okudan’ın itirazı var

Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hakan Halim Okudan, oy pusulasında bağımsız adaylara ayrılan yerin eşitlik ilkesine aykırı olduğu iddiasıyla seçimin iptali ve yenilenmesine yönelik itirazını Antalya Adliyesi’ne sundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Bağımsız aday Okudan’ın itirazı var

İL SEÇİM KURULU’NA BAŞVURDU

ANTALYA’DAN bağımsız milletvekili adayı olan Hakan Halim Okudan, seçim sonuçlarına itiraz etti. 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen 28. Dönem Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine dair itiraz dilekçesini İl Seçim Kurulu’na veren Okudan, Antalya Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Okudan, duruma yönelik “Bize verilen oyları saymayan sandık kurulu anlayışı ve kanunda açıkça belirtilenden aykırı konumlandırılan milletvekili adayı yerimiz bu seçimin iptalini gerektirmektedir” söylemlerinde bulundu.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, 28. dönem milletvekilliği seçimlerine Antalya’dan bağımsız milletvekili adayı olarak katıldı. Açıklanan sonuçlara göre AK Parti ve CHP’nin 6’şar, MHP ile İYİ Parti’nin 2’şer, Yeşil Sol Parti’nin ise 1 milletvekili çıkarabildiği seçime itiraz eden Okudan, usulsüzlük yapıldığı ve oy pusulasında bağımsız adaylara ayrılan yerin eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle İl Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulundu. Dün  Antalya Adliyesi’ne giderek başvuru dilekçesini teslim eden Okudan, “Pusulada yapılan usulsüz yer değişikliğimiz hemşerilerimizin bizleri bulamamasına sebep oldu. Keza pusuladaki yerimiz eşitlik ilkesine aykırıdır” ifadelerini kullandı.

SEÇİM GEÇERLİ DEĞİLDİR, İPTALİ GEREKİR

Birçok seçmenin adını görmeyerek yanılgıya düştüğünü belirten Okudan, seçmeninin oy kullanamadığını veya hatalı oy kullandığını aktardı. Oy pusulasında isminin olduğu yere ‘Okudum, Anladım’ yazarak imza atan seçmenler olduğunu söyledi. Hakan Halim Okudan, “Seçim pusulasında adımın olduğu yerde ismim Hakan Halim Okudan yazıp, milletvekili adayı yazmadığı için ‘Okudum, Anladım’ yazarak imza atan seçmenler olmuş ve yaklaşık 60 bin oy geçersiz sayılmıştır. Seçmene iradesini belirlemesinde hataya ve kuşkuya düşmemesini sağlayacak yolların gösterilmesi gerekmektedir. Yasada öngörülen biçimde hazırlanmayan oy pusulası ile yapılan seçim geçerli değildir, iptali gerekir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.