SON DAKİKA
Hava Durumu

Barajda Su Seviyesi Yükseliyor

Korkuteli sulama suyu barajında su seviye gün geçtikçe yükselmeye devam ediyor. Sulama Birliği Başkanı Dursun Demir, “barajımız şuan 23 metrede. 6 metre daha yükselirse barajımız tam olarak dolacaktır. Şuan itibariyle yüzde 60 doluluk oranında dedi.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2014 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Barajda Su Seviyesi Yükseliyor

Korkuteli’de son aylarda yağan yağışlar ile birlikte Korkuteli sulama suyu barajında su seviyesi yükseldi. Küresel ısınma ve kuraklığın etkisiyle yağış rejimi değişen ve yağış azlığı nedeniyle barajların su seviyelerinin giderek düştüğü Türkiye genelinde, son aylarda yağan yağışlarla birlikte Korkuteli barajında su seviyesi yükseldi. Son aylara gelinceye kadar kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan Korkuteli’de son Mayıs ayı ve Haziran başında yağan yağmurlar ile birlikte derelerden baraja su gelmeye başladığını bildiren Sulama Birliği Başkanı Dursun Demir, önümüzdeki bir ay yağışların 3-4’er günlük periyotlarla devam etmesi halinde su üretiminin daha da artacağını vurguladı.

Sulama Birliği Başkanı Dursun Demir, “Son yağışların etkili olması nedeniyle şuan ilçeye 3 kez su verilecek derecede su birikti. Korkuteli Sulama Barajı'nda su seviyesinin Haziran ayının ilk haftası itibariyle yüzde 60’lık doluluk oranına ulaştığını bildirdi. Barajımızın kapasitesi 52 milyon metreküp. Yükseklerdeki karların erimesiyle su seviyesi yükseliyor. Barajımız şuan 23 metrededir. 6 metre daha yükselirse barajımız tam olarak dolacaktır. Barajlarda su seviyelerinin yükselmesiyle, İlçede 35 bin dönüm alan Korkuteli Sulama barajından sulanıyor. Amacımız ilçede kuraklık yaşatmamak” diye konuştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.