SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Çeltik’ten Korkuteli İçin Kritik Uyarı

Kuraklık tüm dünya için büyük tehlike oluştururken JMO Şube Başkanı Çeltik, Korkuteli havzasının kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2022 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2022 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Başkan Çeltik’ten Korkuteli İçin Kritik Uyarı

KORKUTELİ İÇİN KURAKLIK UYARISI

Antalya Ekspres Gazetesinden Dilan Eray’ın haberine göre, Tüm dünya için kuraklık tehlikesi giderek büyüyor. Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, ülkemizin ve Antalya’nın su zengini olmadığını belirterek kuraklık uyarısında bulundu. Özellikle Korkuteli’nin kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Çeltik, Korkuteli’de su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

YAĞMUR VERİLERİ İYİ

Geçtiğimiz seneye bakıldığı zaman yağmur verilerinin iyi olduğunu belirten Çeltik, “Barajların doluluk oranına baktığımız zaman ortalama yüzde 80-90 doluluk olduğunu görüyoruz. Ancak göllerde iyi durumda değiliz” dedi. Korkuteli havzasında çok büyük problemler olduğunu anlatan Çeltik, “Su kullanımı konusunda Korkuteli sıkıntılı durumda. İleride Korkuteli’de kuraklık yaşanmaması için bu bölgede su kullanımına kısıtlama getirilmesi gerekiyor” uyarısında bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.