SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Gökce,Güreş Ağası ve Komite yemekte buluştu

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Güreş Ağası Hamdi Sarıca ve Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreş Dernek Üyeleri ile yemekte bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2017 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2017 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Başkan Gökce,Güreş Ağası ve  Komite yemekte buluştu

Son iki yıldır Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan güreşleri ağalığını alan işadamı Hamdi Sarıca, Başkan Gökce ve Dernek Başkanı Celal Küçükkaraca’ya geçen yılın ağalık ücretini takdim etti.Baraj üstü Gölbaşı Otel’de gerçekleşen yemekli toplantıya Başkan Gökce ve Güreş ağası Sarıca’nın yanı sıra Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreş Dernek Başkanı Celal Küçükkaraca, Dernek üyeleri  Korkuteli Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Memioğlu, Uzunoluk Mahalle Muhtarı İsmail Yılmaz, Kiremitli Mahalle Muhtarı Osman Karasucu katılırken. Korkuteli Belediye Meclis Üyeleri Halil Kara ve Ayhan Tığrak, Sülekler Mahalle Muhtarı Hakkı Horzum, Mustafa Karasucu, Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Çetin, THY Korkuteli şube başkanı Mehmet Karaca, Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Halil Emirdağlı, Ramazan Çetiner, Ahmet Gökalp, Kemal Öztepe, Korkuteli Müteahhitler Dernek Başkanı Ali İhsan Girgiç ve Mali Müşavir Yüksel Atmaca katıldı.

Korkuteli güreşleri keyif veriyor

Komite olarak adlandıran dernek üyeleri ve güreş ağası Hamdi Sarıcalar ile biraya gelen Başkan Gökce, Korkuteli güreşlerinin her geçen yıl daha kaliteli olduğunu söyledi. Gökce konuşmasında “Atasporumuz olan güreşlerin ilçemizde her yıl üstüne koyarak yapılmasını arzuluyoruz. Geçen yıl her yönüyle güzel ve hafızalardan çıkmayacak bir güreş yaşadık. Güreş camiası bizim güreşimizi konuştu. Korkuteli’nde yapılan görüşlerin en iyi şeklide yapılmasında güreş ağamız Sayın Hamdi Sarıcaların, siz komite üyelerinin ve güreş severlerin desteği vardır. Böyle bir organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Bu yıl Kırkpınar güreşleri başa baş,dişe diş geçtiği için vatandaşın beğenisini kazandı.İnşallah bu yılki güreşlerimizde seyircimiz büyük bir keyif alacaktır” dedi.

30 Ağustos’da Yörük Göçü ve Sünnet Şöleni

Bu gün yapılacak olan  Yörük Göçü ve sünnet şölenine de değinen Başkan Gökce, “ 30 Ağustos Zafer Bayramında Yörük Göçü yapalım istedik. Daha öncede belirttiğim gibi Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç Dr. Fatih Uslu, Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bakır ve mahalle muhtarlarımızla görüşerek nasıl bir Yörük Göçü yapabiliriz planlarını yaptık. Her mahallemizi yani mülga belde ve köylerimizi temsil eden nesne ve objelerin bulunacağı traktörler olacak ve süslenecek. 30 Ağustos günü saat 16.00’da Atatürk 100.Yıl Stadyumunda toplanarak ilçe merkezine doğru Yörük Göçünü başlatacağız. Yörük göçünü takiben Sünnet şöleni gerçekleştireceğiz. Kültürümüze sahip çıkmak, onları yeni nesillere aktarmak bizlerin asli görevlerinden birisidir” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.