SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan İşlek’ten salon krizi açıklaması

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Cuma günü sokak ortasında gerçekleşen Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi genel kurulunda yaşanan salon krizi ile ilgili açıklamada bulunarak Başkan Caran’a 7 tane soru yöneltip kendini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Başkan İşlek’ten salon krizi açıklaması

Başkan İşlek açıklamasında; “Değerli Korkuteliler, Kıymetli Esnafımız; Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu açıklama zaruri hale gelmiştir. Korkuteli Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığı 09.12.2022 tarihinde Belediyemize ekte bilgilerinize sunulan dilekçe ile Genel kurul yapımı için Kapalı Spor Salonumuzu talep etmiştir. Belediyemiz daha bu dilekçe ve talep gelmeden Arasta projemiz 1. İhalesinin yapıldığı 05.12.2022 tarihinde yapılan ve belediyemize 61.000.000 TL nakit para girdisi belirlenmesi ile yıllardır parke ve zemin problemi ağırlaşan kapalı spor salonumuzun genel ağır bakım tadilat işlemlerinin yapılması kararı alınmıştır. Bu bağlamda 07 .12.2022 tarihinde tüm spor alt yapılarımız dahil resmi iç yazışmalarla kapalı spor salonumuzun 15.01.2023 – 15.02.2023 tarihinde tadilatının yapılacağı ve aktivitelerin yapılamayacağını işletmelerimize ve spor kulübümüze bildirdik.

Esnaf Kredi Kooperatifinin 09.12.2022 tarihli talep yazısına karşılıkta hemen 12.12.2022 tarihinde sebebini de belirterek Salonu kullandıramayacağımızı ama isterlerse Belediye Düğün Salonunda kongrelerini rahatlıkla yapabileceklerini resmi olarak belirttik.15.01.2023 tarihinde başlayacak tadilatımız hem Arasta 1. İhalesinin iptal edilmesi ve para kaynağının oluşmaması hem de ocak ayının ilk haftasında yoğun kar yağışı nedeni ile bugün itibari ile sadece 6 gün gecikmiştir. Asıl önemli olay şudur. Kooperatifler genel kurul yapmadan önce genel kurul yapacakları tarih, saat ve yer bildirimlerini (45 gün) önceden ilgili kurumlarından izin alarak yapmak zorundadır.

İŞTE O SORULAR:

Soru 1 – Korkuteli Esnaf kefalet kooperatifi genel kurul tarihini, yerini belediyemizin salonunun müsait olup olmadığını öğrenmeden 09.12.2022 tarihinde bize dilekçe yazmadan mı ilgili kurumlarından karar almıştır?

Soru 2 – Eğer önceden danışmadan, müsaitliğini öğrenmeden aldıysa bu ciddi bir yönetim zafiyeti değimlidir?

Soru 3 – İlgili kurumlarından 09.12.2022 belediyemize müracaat tarihinden önce tarih yer ve saat izni almadıysa, bu izni bizim 10.12.2022 tarihindeki “tadilatımız var size düğün salonumuzu tahsis edelim” resmi yazımıza rağmen 41 gün önce salonda yapamayacaklarını bile bile neye istinaden ilgili kurumlarında yer gün saati Kapalı Spor Salonunu bildirerek izin almışlardır?

Soru 4 – Bu 41 gün içerisinde Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı niye olumsuz yazıya rağmen düğün salonunu tercih etmemiştir? (aynı salonda daha fazla üyeye sahip tüm kooperatifler,partiler kongrelerini rahat rahat yapabilmekteler iken)

Soru 5 – Kongreden 1 gün önce yani 19.01.2022 tarihinde saat 15:30 civarında Sayın Kaymakamımız ile yaptığımız görüşmelerde “Şuan için Tadilat yok salonun içini de dışını da kullanabilirler” söylemimize rağmen, daha sokakta hiçbir hazırlık yapılmamışken niye ısrarla “sokakta yapacağız” diyerek güya bir mağduriyet oluşturup ilçe esnafı ile belediyemiz arasında kafa karışıklığına sebep oluyorsunuz?

Soru 6 – İlçemizde 3,5 yıldır tüm kamu, kurum, kuruluş, dernek, kooperatif ve siyasi partilere tüm alanlarını, salonlarını, işletmelerini ücretsiz ve seve seve açan bir Belediyemizi 41 gün önce resmi olarak veremeyiz dememize rağmen, tedbir almanız gerekirken “BECERİKSİZ İLETİŞİMİNİZ ve YÖNETİM ZAYIFLIĞINIZDAN” dolayı suçlamaktasınız?

SORU 7 – Esnaf karşıtı olsaydık Kongre için fazlasıyla yetecek olacak KAPALI DÜĞÜN SALONUNU size 41 gün önce niye teklif ettik?

Dolayısı ile bu bilgilendirme yazımızı ve içerisinde merak ettiğimiz soruları BELEDİYE ve ESNAF KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ resmi kurumsal ilişkisi içerisinde cevaplamanızı rica ederiz.

Çekilmeye çalışılan ortam ve kamuoyunda siyasal söylemlere de neden olan sebepleri kurguları,tezgahları ve grupları daha sonra şahsi anlamda günü ve zamanı geldiğinde açıklayacağımı da tüm kamuoyuna bildiririm.

Unutulmasın ki Korkuteli Belediyesi resmi kurumsal yapısı,iş ve işlemleri ve 60.000 kişiye hizmet ve davranışları EŞİT ve ADALETLİDİR…

Saygılarımızla…” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.