SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Tunç 1 yıllık görev süresini değerlendirdi

Kızılay Korkuteli Şube Başkanı Süleyman Tunç, göreve geldiği tarihten bu yana geçen sürede Kızılay Korkuteli Şubesi olarak Korkuteli’ne kazandırmış oldukları hizmetleri kamuoyu ile paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Başkan Tunç 1 yıllık görev süresini değerlendirdi

Başkan Tunç yaptığı açıklamada; “Değerli Korkutelili Hemşehrilerimiz, Göreve geldiğimiz 24 Mart 2022 tarihinden itibaren Kızılay Korkuteli Şubesi Yönetimi olarak 1 yıllık sürede ilçemize neler kazandırmışız sizlerle paylaşmak istedim.

-Bilindiği üzere Kızılay Korkuteli Şube Başkanlığının hali hazırda bir şube binası bulunmamaktaydı. Şube binamızın kiralanıp 1 senelik kirasının peşin ödenmesi, Kızılay Korkuteli Şubesi tabelasının yaptırılması, yönetim ofisi için ofis mobilyalarının ve makam odasının alınması, giyim yardımlarının organize bir şekilde yapılması için depo kısmının butik bir mağaza sistemine dönüştürülmesi gibi adımlardan sonra gayet şık ve işlevsel bir şube binamızı kurduk.

- Korkuteli Uzunoluk Mahallesinde bulunan ve şuan değeri 3.5 Milyon TL olan bahçeli müstakil evi değerli bağışçımızdan kabul ettik. Bağışçımız ve değerli eşi Allah ömür verdiği sürece evlerinde hiç bir bedel ödemeden oturacaklar; vefat ettiklerinde ise her sene mevlidleri okutulup duaları Kızılayımız tarafından yapılacak.

- İlçemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine Ramazan ve Kurban bayramları için 600'ü aşkın kumanya yardımında bulunduk.

-Yine Ramazan ve Kurban bayramlarından önce ihtiyaç sahibi ailelerimizin nakdi olarak sıkıntılarına bir nebze olsun fayda olmak adına toplamda 425 aileye 325.000 TL tutarında nakdi destek ödemesini Ziraat Bankası aracılığıyla yaptık.

- Ülkemizin birçok yerinden Kızılay'a yapılan kurban bağışlarından hazırlanan 1200 adet Kurban Payı Konservelerimizi yine ihtiyaç sahiplerimizin evlerine kadar ulaştırdık.

-İlçemizde Kan Bağışı organizasyonunun daha efektif ve sistemli yapılması adına  Kaymakamlığımız, Büyükşehir Belediyemiz, Korkuteli Belediyemiz, İlçe Jandarma Komutanlığımız, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz, Siyasi Partilerimiz, Esnaf Odamız, Esnaf Kefalet Kooperatifimiz, Mahalle Muhtarlarımız ve daha birçok kamu kurum ve kuruluşlarımızla yakın temas kurduk. Ziyaretler gerçekleştirdik.

-Ve sonuç olarak; 1 senede toplam 2.443 ünite kan bağışı topladık, ve ilçemizde bulunan ve akdeniz bölgesindeki çeşitli hastanelerde tedavi altında bulunan 376 hasta hemşehrimize  1013 ünite kan tedariğini gerçekleştirdik.

- Kızılay Aile Bağlarının Tesisi Projesi kapsamında 1. Dünya Savaşında 3 sene boyunca Mısır Seydibeşir Kuveysna Esir kampında esir düşen Ramazan Yazır'ın o dönem ailesine yazdığı ancak teslim olmayan 2 adet esir mektubunu oğlunun torununa gerçekleştirdik.

- İlçemizdeki gelir seviyesi düşük 8 okulda eğitim gören 325 öğrencimizin kendi bedenlerine ve isimlerine özel olarak hazırladığımız Mont-Bot-Kazak hediyelerimizi toplamda (toplam değeri 325.000 TL) tüm öğrencilere zengin fakir ayırt etmeksizin hediye ettik. Sevinçlerine ortak olduk.

-Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla Korkuteli kaymakamlığımız ve Korkuteli Belediyemizle birlikte 14 Kızılay Gönüllüsü ile birlikte koordinasyon merkezinde gıda, giyim, yakacak vs yardımlarını deprem bölgesine gönderdik.

-Depremden sağ kurtulmuş ve ilçemize misafir olarak gelmiş depremzede ailelerimize evler tahsis ederek, evlerin zaruri eşyalarının tedariğinde ve nakliyesinde aktif olarak yer aldık.

-Depremzede ailelerimizin market, hijyen malzemesi vs. ihtiyaçlarını kendi isteklerine göre alabilmeleri için toplamda 450 depremzede aileye 500 adet 500 TL 'lik toplam 250.000 TL değerinde A101 Market kartlarının dağıtımını gerçekleştirdik.

- Deprem bölgesine gönderilmek üzere 8 adet küçük baş, 1 adet büyükbaş hayvan bağışını değerli bağışçılarımızdan kabul edip, değerinin çok çok üstüne nakdi yardıma çevirip, bağışçılarımızın kendi isimleriyle deprem bölgesine gönderdik.

- Depremzede ailelerimizin giyim ihtiyaçlarını karşılamak adına 3.000 parça sıfır ve hiç kullanılmamış toplam değeri 350.000 TL üzerinde olan giysileri depremzede ailelerimize giydirdik.

Kızılay'a gönül veren, bağış yapan, maddi manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen tüm hemşehrilerimize şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.