SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkandan Sitemkar GES Açıklaması

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, bugün gerçekleştirilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısında görüşülen GES projesi ile ilgili gündem maddesinde söz alarak sitemkâr açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2022 20:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2022 20:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Başkandan Sitemkar GES Açıklaması

Ömer Başkan konuşmasında; “Sayın Başkan şahsınızla meclisi selamlıyorum bu konuyu bilgilendireyim kayıtlara geçsin diye. Yaklaşık 1 yıldır biz Antalyaspor ile beraber biliyorsunuz Korkuteli’nde GES Enerjileri yatırımları çok yüksek. En verimli Türkiye’deki dördüncü ilçeyiz biz. Yaklaşık 6 megavatlık bugünkü değeri ile 90 Milyon TL yatırımı olan 25 yıllık işletim ömrü olan bir yer ile ilgili biz bir proje yaptık Antalyaspor’la beraber. Ve 90 milyonluk yatırımı Enerjisa 10 yıllık işletme ile yani 7 yılda kendisini amorti edecek 3 yılda kar 10 yıl sonrada Korkuteli Belediyesi ve Antalyaspor’a devretmek üzere bir proje geliştirdik. Ne Korkuteli Belediyesinin nede Antalyaspor’un cebinden beş kuruş para çıkmayacaktı.

BİZ BUNA EVET DİYECEĞİZ

0 belediyeye ait olan 87 dönümlük araziyi biz 0 belediyemize ait olan şirketimize şerhli bir şekilde satılamaz, devredilemez diye bugünkü değeri 3 buçuk 4 milyon Liralık bir araziye sadece belediyeden belediye şirketine GES yatırımı yapılmak üzere bu ayki meclise getirdik. Ve orada maalesef ki yatırım yapılır yapılmaz da 600 Bin Liraya yakın Korkuteli Belediyesinin, 600 Bin Liraya yakında Antalyaspor’un minimum 1200 Bin Liralık aylık elektrik giderimizde otomatik olarak ilk ay itibariyle alınmamak şartıyla, 10 yıl sonrada tamamı bize kalma şartıyla bu yatırımı Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve Saadet Partisinin ret, Ak Parti’nin çekimser oyu ile maalesef yatırımımızı bir yıllık emeğimizi kaybettik. Biz buna evet diyeceğiz burada yeter ki yatırım yapılsın.” Dedi. 

OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ

İlgili madde; Mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesine ait taşınmaz üzerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gelir getirmesi ve enerji maliyetlerinin düşürülmesinin teminine yönelik olmak üzere Güneş Enerji Santrali (GES) yaptırılması, işletilmesi ve süre sonunda Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi koşuluyla ihaleye çıkarılması konusunda Büyükşehir Belediye Encümenine yetki verilmesiyle ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.