SON DAKİKA
Hava Durumu

Belediyeden Çevre temizliği uyarısı

Korkuteli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada çevre bilincini geliştirme, çevre duyarlılığını arttırma ve yasalara uyma konusunda açıklamalar yapıldı. Gerekli hassasiyeti göstermeyen vatandaşlar hakkında ilgili kanun ve yönetmenlikler çerçevesinde cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Belediyeden Çevre temizliği uyarısı

Çevre bilincini arttırmak için Korkuteli Belediyesi tarafından broşürler dağıtıldı ve afişlerin asıldığı açıklandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. Vatandaşların dışarıya akan foseptik ve bulaşık sularının çevreye ve insan sağlığına zarar vermesini engellemek için kapalı alana alınması gerekmektedir.Kırsal mahallelerde büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanı besleyen vatandaşlarımızın, oluşan hayvan gübrelerini biriktirmeden düzenli olarak mahalle dışına götürmeleri gerekmektedir.

Aynı zamanda açıkta gübresi bulunanların gübrelerinin üzerine dışarıya koku yaymayacak, herhangi bir sineklenme ve kirlilik oluşturmayacak şekilde örtmeleri, gerekli ilaçlamaları yapmaları ve  toplu yaşam alanlarından uzaklaştırarak yine çevreye zarar vermeyecek şekilde imha etmeleri gerekmektedir.

Kırsal mahallelerde küçükbaş hayvan besleyen vatandaşlarımızın, sürü hayvanlarını yaz aylarında mahalle merkezinden uzaklaştırmaları gerekmektedir.

Mahalle merkezinde ve merkeze yakın bölgelerde tavuk, ördek, kaz, hindi ve benzeri kümes hayvanı besleyen vatandaşlarımızın, hayvanları kümes veya kapalı alanlarda beslemeleri ve sokaklara başıboş bırakmamaları gerekmektedir.

Mantar üretimi yapan vatandaşlarımızın üretim sonucu çıkan atıklarını rast gele yerlere dökmemesi, tarım arazilerine dökülen atıkların ise poşetlerinin toplanması gerekmektedir.

Kırsal mahallelerimizde tarla sahibi olan vatandaşlarımızın arıtma tesisinden çıkan ve arıtma çamuru olarak adlandırılan ve içeriğinde kurşun, krom, bakır ve çinko gibi metallerin bulunduğu tehlikeli olan (halk arasında gübre zannedilen) atığı tarlalarına döktürmemeleri gerekir.

İlçemizde bulunan derelere, kamu alanlarına, ormanlara ve boş alanlara çöp, inşaat atığı,meyve atığı gibi atıkları dökmemeleri,hurda araç ve gereçleri koymamaları gerekmektedir.

Gerekli hassasiyeti göstermeyen vatandaşlar hakkında belediyemizce ilgili kanun ve yönetmenlikler çerçevesinde cezai işlem uygulanacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.