SON DAKİKA
Hava Durumu

Boncuk oynamıyoruz Kentsel Dönüşüm Yapıyoruz

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, geçtiğimiz gün akşam ilçedeki basın mensupları ile durum değerlendirme toplantısı yaptı. Başkan İşlek adeta yılan hikayesine dönen Arasta Kentsel Dönüşüm Projesinde gelinen son nokta ve Pazaryerinin akıbeti hakkında bilgi verdi. Arasta ile ilgili son noktaya geldiklerinin altını çizen Başkan İşlek askı sürecinde yaşanan itirazlarla ilgili Boncuk oynamıyoruz Kentsel Dönüşüm Yapıyoruz derken pazaryeri ile ilgili gelen soruya ise ihale sonrasında gelen para ile pazarın iki buçuk yıl önce planlanan Belediye Şantiyesinin bulunduğu Soğuk Hava Tesisine yapacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2022 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2022 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Boncuk oynamıyoruz Kentsel Dönüşüm Yapıyoruz

ARASTA İLE İLGİLİ ARTIK SON NOKTAYA GELDİK

Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak Askı sürecinde yaşananları ve ihale sürecini anlatan Başkan İşlek, “Arasta Projemiz ile ilgili artık son noktaya geldik. Arastada rezerv alan ilan edilen 9 dönümlük alanın birinci etabı olan 17 dönümlük ve toplam projenin %40’ına denk gelen 42 bin metre kare inşaat alanı bulunan 5 bloktan oluşan 5 bloğun 2 bloğu ofis, 3 bloğu konut olan ve en son artık projede toplamda 143 dükkan, 76 daire ve 82 ofisten oluşan alt tarafta -2 katta 300’e yakın araçlık otopark olacak.  -1’inci katta 1900 metre kare tek parça çok amaçlı kullanacağımız hem ilçemizde yapacağımız, toplantılar seminerler hem de düğün salonu olarak kullanabileceğimiz projenin son noktasına geldik.” Dedi.

27 DÜKKAN SAHİBİ, 9 DAİRE SAHİBİMİZİN TAPULARINA ŞERH KOYULDU

Başkan İşlek; “27 adet dükkan sahibi, 9 tane daire sahibimiz var. Mülk sahipleri ile askı süreci devam ederken uzlaşma görüşmelerini yaptık. Resmi uzlaşmalarımızı biz 2 hafta önce yaptık. Kentsel dönüşüm kanunu itibariyle yıkılması gereken binalarında risk analizleri yapıldı. Kanun kapsamında oradaki binaların çürük olduğu riskli olduğu can ve mal güvenliği riski olduğu raporlarını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü karar verdi, yine kanun gereği bu raporlar tapuya yazıldı. Tapuya bu binalar risklidir, buraların tapularına şerh koyuyorsunuz. Yani belediyeye ait tüm tapular, 27 dükkan sahibi, 9 daire sahibimizin tapularına şerh koyuldu. Şerhler koyulur koyulmaz tekrar kanunen mülk sahiplerine belediyede dahil tapu şerh koyulmuştur diye yazı yazdı.

BÜTÜN TAPULARINI HAK SAHİPLERİ BİZE DEVRETTİ

Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz mülk sahiplerimize 6306 sayılı kanuna göre tebliğ çıkardı. Burası artık riskli bir binadır, oturma şansınız yok, 60 gün içerisinde bu binalarınızı boşaltıyor ve yıkıyorsunuz dedi. Daha sonra sözleşmelerimizi yaptık, imzaladık. İmzalanınca ikinci bir safhaya çıkıyor.  Oda tapuların geçici olarak belediyeye devredilmesi gerekiyor. Bütün tapularını hak sahipleri bize devretti. Çok şükür 0’lük bir durumumuz var.

TAŞINMA VE KİRA YARDIMI YAPILACAK

4200 TL mülk sahipleri mülklerini boşaltırken taşınma yardımı olarak yapıyoruz. Bunun parasını da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bize gönderdi. Bakanlığın Antalya için belirlediği kira yardım 1400 Lira. Biz buna şirketimizde 600 Lira ekleyerek 2000 Lira proje bitinceye kadar kira yardımı alacaklar mülk sahipleri. Onun parası da geldi bakanlıktan 9 daire sahibi ise 4200 TL taşınmaz, dairlerinde 1500 TL kira yardımı olacak. Bu proje bittiğinde tekrardan 4200 Lira daha taşınma yardımını geri alacaklar.

Mülk sahiplerimizle anlaştık.

HUKUKEN 1 ARALIKTA BOŞALTMAK ZORUNDALAR

Askı süreci ile ilgili başlayan sürecin sona erdiğini ifade eden Başkan İşlek 28 Kasımda ihale yapılacağını ifade etti. İhale biter bitmez 29 Kasımda yıkım başlayacak.  Bizim birde 34 tane belediyemizin kiracısı var. 34 kiracıdan 32 ile geçen hata görüştük. 29 kişi proje bitince yeniden kiracı olmak istediklerini söylediler. 16 kişi geçici yere geçmek istediklerini, 23 kişi yeni projeden dükkan satın almak istediklerini ifade ettiler. 14 Kasım 2022 tarihinde kiracılara  yazı gönderdik 15 gün içerisinde boşaltın diye. Kiracı, belediye istediği anda 15 gün içinde boşaltmak zorunda 1 Aralıkta ben burayı boşaltmayacağım diyen benim sözleşmem 1 Ocakta bitecek diyen orada 5-6 esnafımız var. 1 Ocağı bekleyerek bir şey elde edemeyecekler. Hukuken 1 Aralıkta boşaltmak zorundalar.

ÇIKMAYAN KİRACILARIN ELEKTRİKLERİNİ SULARINI KESECEĞİM

1 Aralıkta boşaltılmadığı an itibariyle ertesi gün ben yazarım Kaymakamlık Emniyet Kuvvetleri polisle beraber burayı boşaltmak ve bana vermek durumunda. İlçemiz gerilebilir. 1 Aralık gecesi Belediye İşhanı’nın ve çıkmayan kiracıların elektriklerini sularını ertesi gün kesmek zorundayım ve keseceğim.” Dedi.  

PAZARYERİ SOĞUK HAVA TESİSLERİMİZİN OLDUĞU YERE YAPILACAK

Korkuteli gündemi hatta ülke gündemine kadar taşınan Pazar yeri ile ilgili de bilgilendirmede bulunuldu. Pazaryerinin yapılmama ihtimalinin olmadığını ifade eden Başkan İşlek; “Soğuk hava tesislerimizin olduğu yere, bundan 2,5 ay önce söylediğim şantiye  alanına tam kapalı ısıtmalı soğutmalı 3-4 ay içerisinde bu para gelsin ihale bitsin buraya altı yine otoparklı olmak üzere  projesi hazır. Biz anında 2023 bütçesine girdiğimiz anda ihalesini yapacağız, mart, nisan mayıs neyse oraya yapacağız. Aynı zamanda belediye hizmet binamızın da inşallah hükümet binasının da ilk söylediğimiz gibi oraya yaparız.” Dedi.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.