SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozova mera alanına GES istemiyor

Korkuteli Bozova Mahallesi 309 ada 264 parsel içerisinde bulunan 530 dönümlük mera alanına özel bir şirket tarafından Güneş Enerji Sistemi kurulmak istenmesine köylüler tepki gösterdi. 6 Nisan Perşembe günü yapılması planlanan ÇED toplantısına karşı çıkacaklarını belirten köylüler GES’i istemediklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Bozova mera alanına GES istemiyor

Bozova Mahalle Muhtarı Osman Bayındır konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Köyümüz 1850 büyükbaş-10200 küçükbaş ve 35 bin dönüm araziye sahip bir köydür. Köyümüz %90 kuru tarım ve küçük-büyükbaş hayvancılık ile kıt kanaat geçinebilen bunun içinde bol yağmura ihtiyaç duyan bir bölgedir. Nitekim iki yıldır da kuraklık ile mücadele etmekte ve bu süreçte tüm hayvancılık girdilerini Tarım kredi kooperatifilerine ve ziraat bankasına borçlanarak temin etmiştir.Bu zor yaşam şartlarının üzerine mahallemiz sınırları içerisinde bulunan 309 Ada 264 parseldeki, içerisinde yer alan 530 dönümlük daha önce köyümüz adına MERA Tescili yapılmış ve tapuda MERA olarak kayıtlı yerimize Anatolia Yenilenebilir Enerji A.Ş tarafından GES(Güneş Enerjisi Sistemi)yapılmak istenmektedir.

KESİNLİKLE KARŞIYIZ

Ancak bu bizim köyümüzü etkileyecek hayvancılık,iklim ve doğamıza darbe vuracaktır. Keza köyümüzün 30-35 bin dönüm arazisi ekildiği dönemlerde köyümüzün özellikle küçükbaş hayvanları ekili araziye girmeleri zarar verecekleri için yasak olduğundan yaylım için bu bölgede beslenmekte hayvancılık yapanlar geçimlerini bu bölgede sağlamaktadır. Söz konusu merada şu an 10 tane ağıl bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı yapılmak istenen GES projesine kesinlikle karşıyız. Konuyla ilgili 6 Nisan Perşembe günü saat 14.00 da yapılacak toplantıya tüm Bozovalıyım, Bozova’da benimde yerim var diyen yaşlısıyla genciyle kadınıyla erkeğiyle herkesi toplantıya katılmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki MERA köyümüzün ortak malıdır her hangi bir kişiye ve şirkete ait değildir olmamalıdır. Bu bilinçle katılımlarınız çok önemli ve kıymetlidir.

Meramıza Kesinlikle GES İstemiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.