SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu Kentte Gülsüm Ana var

Türk Kadınına 'Seçme ve Seçilme Hakkı' verilişinin 83'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında açılan 'Bu Kentte Kadın Var' konulu fotoğraf sergisinde Korkuteli’nden Gülsüm Ana’da yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Bu Kentte Gülsüm Ana var

Kadın Müzesi tarafından, Türk kadınına 'Seçme ve Seçilme Hakkı' verilişinin 83'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında 'Bu Kentte Kadın Var' konulu fotoğraf sergisi açıldı. Etkinlik kapsamında Prof. Dr. Havva İşkan Işık'ın moderatörlüğünde de 'Atatürk ve Cumhuriyet ile Türk Kadını Mucizesi' başlıklı panel düzenlendi. Antalya Kültür Merkezi (AKM) de açılan 'Bu Kentte Kadın Var' portre fotoğraf sergisinin ilk olarak açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı ve Antalya Kadın Müzesi Kurucu Müdürü Yeliz Gül Ege, Sergi Küratörü Prof. Dr. Nevzat Çevik, Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve davetliler birlikte kesti. Sergide Antalya'da iz bırakmış, kadın muhtarlardan yöneticilere, iş kadınlarından yazarlara, spordan sanata pek çok kadının portrelerine yer verildi. Sergi 10 Ocağa kadar ziyaretçilere açık olacak.

“ Ben şalvarımla okumadan Dünyaya Türkiye’yi tanıttım”

Bu Kentte Kadın Var isimli fotoğraf sergisinde, Korkuteli’nden ise Rus Bebek Umut’a koruyucu annelik yapan Gülsüm Kabadayı yer aldı. Kabadayı Kadın Müzesine dahil olmasına ve fotoğraf sergisinin amacını anlattı. Kabadayı; “Türkiye’yi tanıtan kadınlar olarak birkaç yıl önce “ Kadın Müzesi” kuruldu. Ben de Umut’a koruyucu annelik yaptığım için ben de Türkiye’yi tanıtan kadınlar arasında yer aldım. Geçtiğimiz günlerde de bir fotoğraf sergisi düzenlendi. Yaklaşık kırk kadının fotoğrafının olduğu sergide, Korkuteli’nden de ben sergide yer aldım. Her zaman söylüyorum, dini ve dili ne olursa olsun önemli olan insanlık benim için. Ben şalvarımla okumadan dünyaya Türkiye’yi tanıttım. Bu şalvara laf atıyorlar ama bu şalvar Anadolu Kadının simgesidir. Ben şalvarımla gurur duyuyorum.” diye konuştu. S
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.