SON DAKİKA
Hava Durumu

BUDAK KORKUTELİ’NDEKİ TAHRİBATI TBMM’YE TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Korkuteli Kayabaş Mahallesindeki madencilik faaliyetleri nedeniyle yaşanan tahribatı TBMM gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2017 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2017 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
BUDAK KORKUTELİ’NDEKİ  TAHRİBATI TBMM’YE TAŞIDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yarımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak“Korkuteli’nde yurttaşlar yaralanıyor, ama şikayetler dinlenmiyor. Bir an önce Antalya’nın tahrip edilmesinin önüne geçilmeli” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede taş ocaklarını sordu. Budak “ Ülke ekonomisine tarım ve turizm yoluyla her yıl milyarlarca dolarlık katkı sağlayan Antalya’da, taş ve maden ocakları dolasıyla ciddi bir tahribat yaşandığını vurguladı. Budak, “Korkuteli Kayabaşı Mahallesi’nde plansız şekilde yapılan patlatmalar nedeniyle vatandaşlar tedirginlik yaşamakta, bazı noktalarda da camların kırılması nedeniyle vatandaşlar yaralanmaktadır.  Şikayetlere rağmen hiçbir önlem alınmıyor” dedi.

 

KORKUTELİ’NDE VATANDAŞLAR YARALI

Antalya’da madencilik faaliyetleri için verilen ruhsat sayısı ve üretimde bulunanların sayısı ile ilgili bilgi isteyen Budak,  “Antalya’daki madencilik faaliyetlerinin ülke ekonomisine katkısının boyutu nedir? Devlet, bu faaliyetler dolayısıyla son 3 yılda ne kadar gelir elde etmiştir? Korkuteli Kayabaşı Mahallesi’nde hangi firma, ne tür madencilik faaliyeti yapmaktadır? Bu firmanın patlayıcı kullanarak faaliyet gösterme konusunda izin almış mıdır? ÇED olumlu kararı var mıdır? Haftasonu yapılan patlatmalarda bir çok evin camlarının kırıldığı ve çok sayıda kişinin yaralandığı doğru mudur? Hastane ve jandarma kayıtlarına göre yaralıların sayısı nedir? Patlatmalı faaliyetler konusunda bugüne kadar  vatandaşlar hangi tarihlerde şikayette bulunmuş, bu şikayetlerle ilgili hangi işlemler yapılmıştır?” diye sordu. SEZEN GÜRBÜZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.