SON DAKİKA
Hava Durumu

Bugün isyan bayrağının açıldığı gün”

19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 99. Yıl dönümü münasebeti ile Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Örgütü Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Bugün isyan bayrağının açıldığı gün”

11.30’da gerçekleştirilen törene Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Örgütü, önceki dönem ilçe başkanları, gençlik kolları, kadın kolları ve partililer katıldılar. Törende konuşma yapan Korkuteli İlçe Yıldıray Çıldır, “ Sayın Cumhuriyet sevdalıları, Kurtuluş Savaşı kahramanlarının onurlu torunları, sevgili gençler. Bugün burada 500 bin yıllık Türk tarihine adını altın harflerle yazdırmış Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu Kurtuluş Meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle, dolaşmasının 99. Yıldönümünü kutlamak ve parti çelengimizi koymak üzere toplandık. O gün Samsun’da vatansever inanları selamlayan, Atatürk’ün taşıdığı duygularla sizleri selamlıyorum. Dedi.

“Birinci görevimiz Türk bağımsızlığını ve cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve yaşatmaktır”

Çıldır, “ Türk’ün dirilişinin, ayağa kalkışının, ve esarete teslimiyete mandaya kulluğa isyan bayrağını açtığı gündür. Gençlik gelecek demektir, Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Unutmayalım ki birinci görevimiz Türk bağımsızlığını ve cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve yaşatmaktır. Bu görev için muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Sözde değil özde bu duygular ile, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bu vatan için canlarını seve seve feda eden  aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.” Dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.