SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyük Zafer 100 Yaşında

Korkuteli’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü törenle kutlandı. Program kapsamında Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul etti. Ardından Şehitler Anıtında çelek sunma programı gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2022 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2022 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Büyük Zafer 100 Yaşında

AYNI İNANÇ VE KARARLILIKLA

Şehitler Anıtında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Ömer İşlek, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Onur Akyüz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Vedat Kılınç, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, gaziler, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Korkuteli Kaymakamlığı ve Belediye Çelenkleri sırası ile Atanın huzuruna sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

EŞSİZ BİR ESER

Programda Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Korkuteli Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Asteğmen Bünyamin Karaman yaptı. Karaman konuşmasında, “30 Ağustos zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk Ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği ulu önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir.

EMANETİNİZİN BEKÇİSİYİZ

30 Ağustos zaferini bize armağan eden kahramanlıklarla dolu tarihimiz, yeni bir çığır açan tarihimi, korkusuzluğun, yurt severliğin bir efsanesi bir destanı olmuştur. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan toprakları, bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitleriz, temiz kanları ile suladığınız ebedi istirahatgahınız olan vatan topraklarında rahat uyuyunuz, emanetinizin bekçisiyiz” dedi.  Konuşmanın ardından Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi öğrencileri şiirlerini okudu.  Ardından ilçedeki tören sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.