SON DAKİKA
Hava Durumu

“ÇED Gerekli Değildir” Kararı Çevreyi Mahvedecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 9 Kasım’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bütçe görüşmeleri başladı. Antalya CHP Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Cavit Arı konuşmasında Korkuteli’ne bağlı Dereköy Yaylasında açılması planlanan kömür ocağına değindi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“ÇED Gerekli Değildir” Kararı Çevreyi Mahvedecek

LİNYİT KÖMÜRÜ OCAĞI AÇMAK İÇİN BİR GİRİŞİM VAR

CHP’li Arı konuşmasında; “Bakanlığınızın adı "Çevre Bakanlığı" olmakla beraber çevreyi koruma gayreti içerisinde olduğunuzu defalarca söylediniz, ancak benim her seferinde söylediğim ancak sizin uygulamalarınızın tipik bir örneğini bir kez daha gündeme taşımak istiyorum. Antalya Korkuteli ilçesi Dereköy'de 5 bin dönümlük bir alanda linyit kömürü ocağı açmak için bir girişim var. Antalya halkı orada ciddi şekilde mücadele vermekte çünkü bu alan, birinci sınıf tarım alanı, üstelik mutlak sulu tarım alanı, dikili tarım alanı ve ek olarak arkeolojik açıdan milattan sonra 3'üncü yüzyıla ait tarihî eserlerin bulunduğu, Korkuteli’nin içme ve sulama alanı, su kaynaklarının bulunduğu ve hayvancılığın yapıldığı bir alandır.” Dedi.

VATANDAŞIMIZ MAĞDURİYET YAŞAYACAK

Arı konu ile ilgili “Antalya İdare Mahkemesine köylülerimiz tarafından dava açıldı. Bakanlığınız tarafından bu kadar hassas bir bölgeye ÇED raporu bile gerek görmediniz. "ÇED Gerekli Değildir" kararı verildi. Bu kararına istinaden açılan bir dava sürecinde mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti ve üstelik de bu kararını iptal etti ancak Danıştay eksik incelemeye dayalı, vatandaşın lehineymiş gibi bu kararı bozdu. Şu an yürütmeyi durdurma kararı da bu nedenle kaldırıldı. Şimdi şirket orada daha yargılama süreci devam ederken ve ortada bir ÇED raporu dahi yokken çevreyi gerçekten mahvedecek. Bu süreçte Bakanlığınız tarafından "ÇED Gerekli Değildir" kararı verilmiş olması nedeniyle şu an vatandaşımız mağduriyet yaşayacak.” cümleleri ile devam etti.

SİZ NASIL ÇEVREYE, TARIM TOPRAKLARINA SAHİP ÇIKIYORSUNUZ

Konuyla ilgili son olarak Arı “İşte sizin çevreye, tarım topraklarına bakış açınızın tipik bir yansıması. Siz nasıl çevreye, tarım topraklarına sahip çıkıyorsunuz? Bu işlere Tarım il müdürü gidip imza attı. Bakanlık olarak sizde ÇED raporuna bile gerek görmediniz, "ÇED Gerekli Değildir" raporuyla şu an orada kömür ocaklarına hizmet eden, çevrenin gerçekten katledilmesine yol açan bir süreç içerisindesiniz.” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.