SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP 94 yaşında

9 Eylül Cuma günü İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünün yanı sıra, CHP'nin de kuruluş yıldönümü, CHP’ nin kuruluş yıldönümü münasebeti ile Korkuteli İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Küçükkavukçu açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2017 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2017 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
CHP 94 yaşında

CHP, Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır. Bugün de CHP’ nin 94. Yıldönümü. Korkuteli İlçe Örgütü de kutlamalara sabah 10:00 da parti binasından Atatürk Anıtına yürüyerek başlayacak. Korkuteli İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Küçükkavukçu basın açıklaması yaptı. Küçükkavukçu “Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisidir. Anadolu Aydınlanma Devrimi’nin sönmeyecek meşalesi, kurucu ve ebedi lider Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyeti’dir” diyerek önemini vurguladığı partimizin, 94'üncü kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucusu ve teminatıdır. Şeklinde konuştu.

“94 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve insan haklarının, ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır, yaşamaktadır.”

 

Küçükkavukçu “Partimiz rejimlerin, devletlerin imparatorlukların yıkılmasına rağmen 94 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve insan haklarının, ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır, yaşamaktadır. Toplumsal barışın ve güvenliğin sağlaması güçlü bir ekonomik yapı oluşturulması, Cumhuriyetin kazanımlarının korunması için CHP’nin iktidara gelmesi büyük önem taşımaktadır. Büyük Önder Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözü, CHP’ye gönül veren CHP’nin ilkelerini benimseyen herkes için yol göstericidir. CHP; 1923’ten bu yana hiçbir makamı, mevkii, kişisel çıkarı düşünmeden, değerleri ve ilkeleri uğrunda mücadele eden bir kadronun, uygar bir anlayışın partisidir. Kurulduğu günden beri partimize yapılan her saldırı, aslında Cumhuriyete ve onun kurucu felsefesine yapılan saldırılardır. Bugün de partimiz ve de tabi olarak Cumhuriyetimiz gerici ve bölücü emperyalizmin maşaları tarafından saldırı altındadır.” Dedi.

“Aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edeceğiz.”

Küçükkavukçu “ Cumhuriyetin değerlerine ve birikimine karşı sürekli ve sistematik olarak, bir rövanş özlemiyle yapılan saldırılar, toplumun değişik kesimlerinde örgütlenmeye devam edilmektedir. Partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer, dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen; laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız, çağdaş uygarlık yolunda Bu Ülkeye Hak, hukuk adalet gelinceye kadar karalı adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin, Atatürk devrimlerinin ve Demokrasi’nin yıkılmaz kalesi Partimizin tüm il ve ilçe örgüt üyeleri, her zaman ve her koşulda tam bağımsız, aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümünü kutluyor; partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm partililerimizi sevgi ve özlemle anıyorum.” İfadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.