SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’den 10 Kasım Çelenk’i

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Örgütü, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84 yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
CHP’den 10 Kasım Çelenk’i

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Örgütü, 10 Kasım Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen resmi törenin ardından alternatif tören düzenledi.  Törene; CHP Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kadir Erten, CHP Kadın Kolları Başkanı Şerife Manis Çoban, meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve vatandaşlar katıldı. Törende CHP Çelenk’inin Atanın huzuruna sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAK

Ardından Başkan Kara, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Başkan Kara konuşmasında; “ Çok değerli Atatürkçüler, sevgili Korkutelili hemşerilerim… Cumhuriyetimizin kurucusu devrimlerin mimarı geçen yüzyılın bileşiği bu yüzyılında bize rehberi olan Ulu Önder i 84 yıl önce bugün kaybettik sonsuzluğa uğurladık. Ama onu minnet, özlem ve şükranla anıyoruz. Kurduğu Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır bunu kendisi bizzat ifade etmiştir Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacak ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır demiştir.

GENÇLİĞİN EMANETE SAHİP ÇIKMASININ TAM ZAMANIDIR

Bugün onu daha iyi anlıyoruz. 2022 yılının ilk 10 ayında 3 Milyon kişi Anıtkabir’i ziyaret etmiştir. Bugün 10 Kasım Türkiye’nin her yerinden akın akın insanlar Anıtkabir’in önünde toplanmıştır. Bu ona olan sevgimizin saygımızın özlemimizin bir ifadesidir. Gençliğe hitabesinde de Cumhuriyetin geleceğini gençlere emanet etmiştir. Gençliğin emanete sahip çıkmasının tam zamanıdır. Görüyoruz ki devrimlerinin birçoğu sekteye uğratılmaktadır. Bunların önüne geçecek olana Türk Gençliği dimdik ayaktadır bunu 2023 ün ortalarında göreceğiz o güneş yeniden parlayacak ulusun tamamını kaplayacaktır. 7 ay sonra bu güneş bugünkünde daha parlak olacak. Değerli Atatürkçüler, bundan sonra bize düşen onun ilkelerine sahip çıkmak onun yaktığı meşaleyi sonsuza kadar taşımak Türkiye Cumhuriyetini payidar kalması için gereken her hamleyi yapabilmesi için üzerimize düşenleri yerine getirmektir. Bunun için birlikte olmak bütün olmak gerekiyor. Cumhuriyeti yeniden taçlandırma seferberliğine başlayacağımıza gönülden inanıyorum. Hepinizi bu duygularla sevgiyle saygıyla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.