SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’den 99. Yıl Çelengi

Kurtuluşun ve kuruluşun partisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti, çağdaş Türkiye’nin teminatı CHP kuruluşunun 99. yıldönümünü kutluyor. CHP Korkuteli İlçe Örgütü kutlama programı kapsamında Atatürk’ün manevi huzuruna çıkarak çelenk sundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2022 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2022 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
CHP’den 99. Yıl Çelengi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümü münasebetiyle Korkuteli Şehitler Anıtında çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümü münasebetiyle Korkuteli Şehitler Anıtı meydanında  tören gerçekleşti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelek koyma merasimi düzenlendi. Törene Chp Korkuteli ilçe başkanı Şeyhali Kara, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KURULUŞ VE KURTULUŞUN PARTİSİDİR

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara; “ Değerli yol arkadaşlarım, saygıdeğer misafirler büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin 99. Kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş ve kurtuluşun partisidir. Türkiye cumhuriyetinin en köklü partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi çökmüş, işgal edilmiş bir devletten, modern Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna öncülük etmiştir.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

Ortaçağ karanlığına mahkum edilmiş, okuma yazma bilmeyen, ümitlerini kaybetmiş bir toplumdan, aklı ve bilimi rehber kabul eden insanların yaşadığı örnek bir ülke kurulmasına önderlik etmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi ulusal bağımsızlığın kazanılmasına önderlik ettiği gibi, yapılan devrimlerin ve reformların en büyük savunucusu olmuş ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin biçimlenmesi ve uygar dünyada yerini almada, modern dünya ile aramızdaki farkın kapatılmasına e büyük katkıyı sağlayan partidir.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundna bu yana gücünü halktan alan bir parti olmuştur. Bu nedenle “halk egemenliğine, eşitliğe, özgürlüğe” daima önem vermiştir.

Cumhuriyet Halk Partisis kuruluşundan bu yana “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Parolasındna hiç ayrılmamış ve bu ilke doğrultusunda demokrasinin gelişmesi ve kökleşmesine, demokratik rejimin kurumsallaşmasına en büyük katkıyı yapmıştır.

HER TÜRK VATANDAŞI CUMHURİYET HALK PARTİSİ İÇİN KIYMETLİ BİR DEĞERDİR

Herkese bir daha belirtmek isteriz ki, Cumhuriyet Halk Partisi tüm toplumsal kesimlerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisis halkın tümünü kucaklayan bir anlayışı benimdemiştir. Her Türk vatandaşı Cumhuriyet Halk Partisi için kıymetli bir değerdir.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş ve kurtuluşun partisi olduğu gibi her zaman değişim ve yeniliğin partisidir. CHP geçmişten günümüze çağdaş, yeni düşüncelerin savunucusudur. CHP tüm organlarıyla, toplumu, devleti, kurumları daha iyiye, daha güzele yöneltmek ve ulaştırmak idealindedir. Bunu yaparken halktan aldığı güç ve yetkiyle, halkın yararına politikalar üretmeye ve uygulamaya devam edecektir.

ÇÖZÜM YOLU DEMOKRASİDİR, HUKUK DEVLETİDİR

Cumhuriyet Halk Partisinin amacı, kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatrük’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti ve halkını medeni muasır ülkeler düzeyine çıkarmak ve onları geçmektir. Büyük önderimizin koyduğu bu hedef daima belleğimizde ve yüreğimizdedir.

21.Yüzyılda, CHP olarak ülkemizin sorunlarını ve çözüm yollarını biliyoruz. Bütün bu sorunları kalkın istekleri doğrultusunda, demokratik yollarla çözeceğiz. Biz biliyoruz ki; sorunların çözümü tek adam rejimi değildir. Totaliterleşme değildir, otoriterleşme ce baskı değildir. Çözüm yolu demokrasidir, hukuk devletidir. Halkın yararına politikalar gerçekleştirmektir.

Sabır ve özveriyle aşamayacağımız engel, çözülemeyecek problem yoktur.  Cumhuriyet Halk Partisi 99 yıldır olduğu gibi, gelecektede halkın yanında, halktan yana olmaya devam edecektir”  ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.