SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’den Osmanlı Çeşmesinin Yıkılmasına Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde yıkımına başlanan Osmanlı Çeşmesi üzerinden Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’e yüklenerek zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2022 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2022 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
CHP’den Osmanlı Çeşmesinin Yıkılmasına Tepki

HUKUKSUZ OLARAK YIKILMAKTADIR

CHP’li Kara konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Korkuteli Belediye iş hanının yıkılmasında ifade ettiğimiz gibi bir kez daha ifade ediyoruz Türkiye Cumhuriyeti Bir Hukuk Devletidir. Hukuk devletinde her şey hukuk ve yasalar çerçevesinde yürütülür, Kanunlar ve Kurallar keyfi olarak uygulanamaz. Korkuteli ilçesinin sembol yapılarından biri olan, Korkuteli de yaşayanların buluşma noktası olan, herkesin nefeslenmek için uğradığı, çevresinde oturduğu Hayırsever Rahmetli Cevat Kavukçu tarafından yaptırılan çeşme hukuksuz olarak Belediye başkanının talimatıyla yıkılmaktadır.

İDARİ YARGI SÜRECİ HENÜZ DAHA BAŞLAMAMIŞTIR

Korkuteli İlçesi, Kiremitli Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve 6306 sayılı Afet Riski  Altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında  Rezerv yapı alanı olarak belirlenen 4,94 hektarlık alanın 1,7 hektar (17000 M2) büyüklüğündeki kısma ilişkin, askı süreleri, itiraz süreleri henüz dolmamıştır. İtiraz sürecini takip eden idari yargı süreci henüz daha başlamamıştır.  Henüz yargısal süreç başlamadan, 1,7 hektar (17000 M2)’lık alan içinde kalan Osmanlı Çeşmesi Korkuteli Belediyesince hukuksuz olarak yıkılmaktadır. Korkuteli Belediyesinin uygulamalarını hukuk devleti ilkesiyle açıklamak mümkün değildir.

KORKUTELİ HALKININ DEĞERLERİ BİRER BİRER YIKILMAKTADIR

Korkuteli Belediye Başkanlığı hukuk, kanun ve yönetmeliklere aykırı olarak ben yaptım oldu, mantığıyla hareket etmektedir. Korkuteli halkının menfaatine hareket ettiğini söyleyen bir başkanın, hukuk tanımaz, keyfi hareketlerini Korkuteli halkı değerlendirecektir. Korkuteli halkının değerleri birer birer yıkılmaktadır. Halkın hafızasındaki buluşma noktaları bir bir yok edilmektedir.

ASKI SÜRECİ TAMAMLANMADAN YIKIMA BAŞLANMIŞTIR

Korkuteli Belediye Başkanı, Turgut Manavoğlu Pazar yerini, pazarcı esnafını kandırıp, İlçe halkını yanlış yönlendirip, gerçek dışı raporlarla yıkmıştır. Pazar yerinin yıkılması Hem Korkuteli halkına hem de pazarcı esnafına büyük zarar vermiştir. Pazar yerinin yıkılmasının pazarın çürük olmasıyla hiçbir ilgisinin olmadığını, asıl gayenin pazarın yeri olduğunu hepimiz yaşayarak gördük. Şu anda Turgut Manavoğlu Pazar yeri, Belediye İşhanı ve Arasta çarşısının sonradan yapılan bloğu, Belediye başkanının kişisel çabası ile 1,7 hektarlık alan REZERV Alan ilan edilmiştir. Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığının 12.10.2022 tarih,4765487 sayılı, 071151013 – Kiremitli Mahallesi Rezerv yapı alanı imar planı değişikliği askı süreci tamamlanmadan yıkıma başlanmıştır. Sayın başkan aynı senaryoyu Turgut Manavoğlu Pazaryerinde uygulamış, Belediye İşhanı’nın üst katlarını aynı şekilde yıkmış ve şu anda da Osmanlı Çeşmesini yıkmaktadır.

ARTIK BELEDİYE BAŞKANINA GÜVENİMİZ KALMAMIŞTIR

Korkuteli halkının ve esnafının Korkuteli Belediye Başkanına güveni kalmamıştır. Sayın belediye başkanı, Pazaryerini taşırken, her zaman olduğu gibi bir Maket bulup, Siyasi Parti İlçe Başkanlarını, Belediye Meclis Üyelerini toplayarak, Köy Minibüslerinin bulunduğu alana, Korkuteli Halkına yaraşır ve yakışır bir pazaryeri, Belediye Sarayı ve altına otopark, üstüne Düğün salonu , butik nikah salonu , sabit işyerleri yapacağını söylemiştir. Siyasi parti temsilcileri ve meclis üyeleri, taşınmaz üzerindeki hak sahiplerini mağdur etmeden bu işi çözümlemesini söyledik. Ancak belediye başkanı hem taşınmaz maliklerini mağdur etmiş, hem  verdiği sözleri bir anda unutmuş ve pazaryerini taşıyacağı alanı İmar Kanunu 18. Maddesini kötüye kullanarak, imar değişikliği yapmış ve pazaryeri yapmaktan bir anda vazgeçmiştir. Artık belediye başkanına güvenimiz kalmamıştır. Burada bir kez daha tekrar etmek isteriz ki; Korkuteli Belediye başkanını hukuka ve yasalara uygun davranmaya, Verdiği sözleri tutmaya davet ediyoruz. İdare kamu gücünü keyfi kullanamaz. Hiçbir kurum ve siyasetçi kişisel egosu, hırsları, rant uğruna ilçe merkezini yaşanmaz hale getiremez. CHP olarak her türlü hukuka aykırı uygulamanın karşısında olduğumuzu ve takipçisi olacağımızı Korkuteli Kamuoyuyla paylaşmak isteriz.” İfadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.