SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’li Av. Cavit Arı “Tasarruf Tedbiri Bahanesiyle Basın Susturulamaz”

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; Kamuda Tasarruf Genelgesi kapsamında gazete alımı ve ilan verilmesinin yasaklanmasına ilişkin genelgeye, yapmış olduğu basın açıklamasıyla çok sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
CHP’li Av. Cavit Arı “Tasarruf Tedbiri Bahanesiyle Basın Susturulamaz”

BİRÇOK YEREL GAZETE KAPANMA RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA KALMAKTADIR. BU KABUL EDİLEMEZ BİR UYGULAMADIR

 

Av. Cavit Arı; “Mevcut iktidarın yanlış ekonomik politikaları sebebiyle ne zaman tasarruf tedbirleri gündeme gelse, ilk tasarruf edilen medya ve özellikle yerel medyanın, kamudan ve yerel yönetimlerden aldığı reklam, ilan ve abonelikler oluyor.

Bu alınan yanlış kararlar neticesinde zaten zar zor ayakta duran birçok yerel gazete kapanma riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu kabul edilemez bir uygulamadır. Bu bir hatadır ve bu yapılan tasarruf değil, halkın haber alma özgürlüğünün engellenmesidir.” dedi.

BU GENELGE HALKIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ BİTİRECEKTİR

 

 Av. Cavit Arı; “Yerelde birçok gazete, kamu kurum ve kuruluşu ile yerel yönetimlerin reklam, ilan ve abonelikler ile ayakta durmaktadır. Halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan medya ve özellikle Anadolu Medyası, bu kararla birlikte ya küçülecek ya da kapılarına kilit vurmak zorunda kalacaktır.

 Hâlbuki kamuda büyük bütçeli, hatalı projelerdeki israflar devam ederken, kamu kaynakları iktidar tarafından acımasızca kullanılıp heba edilirken, yalnızca basının azda olsa ayakta durmasını sağlayan ilanından ve aboneliğinden medet umulması izah edilebilir bir durum değildir.

 Kamu kuruluşlarının abonelikleri ve ilanlarından başka bir geliri olmayan yerel gazetelerin kapanması ya da küçülmesi burada çalışan binlerce gazetecinin de işsiz kalmasına neden olacaktır. Bu yaklaşım bir tasarruf tedbiri olamaz.

Dünyanın hiçbir ülkesinde tasarruf tedbiri bahanesiyle basın susturularak haberden tasarruf yapıldığı da görülmemiştir. Medya, demokrasinin temel taşıdır ve susturulması tüm toplumu olumsuz etkiler. Bu yanlış karar basının görevini yapamaz hale gelmesine ve halkın halkın haber alma özgürlüğünün elinden alınması anlamına gelmektedir.

 İktidarın bu gerçeği görerek hareket etmesi ülkemizin ve demokrasimizin gelişimi açısından hayati önem taşımaktadır. AKP hükümeti bu yanlıştan derhal dönmelidir ve alınan bu kararlar acilen iptal edilmelidir.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.