SON DAKİKA
Hava Durumu

Çiftçiyi dolu vurdu ürünler heba oldu

Korkuteli’nde etkili olan dolu yağışı çiftçilerin ürünlerini yok etti. Tarım ürünlerinin yanı sıra birçok meyve gibi Korkuteli’nde yetişen, kendine has tadı ve aromasıyla coğrafi işaret belgesi alan karyağdı armudu ağaçlarındaki meyvelerde ağır hasar aldı. Ürünleri tümüyle zarar gören üretici feryatlarının duyulmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2023 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Çiftçiyi dolu vurdu ürünler heba oldu

BÜYÜK ÇAPTA MADDİ HASAR VAR

Yaşanan tarımsal kuraklık nedeniyle çiftçiler, yağmurun yağmasına sevinirken dolu sürprizi ile karşılaştılar. Korkuteli’de birçok mahallede etkili olan dolu yağışının etkisiyle yüzlerce tarım arazisi zarar görürken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Özellikle borçlanarak topraktan alacağı mahsule umutlarını bağlayan çiftçiler yağan dolu sonrası tarladaki mahsullerinin yerle bir olduğunu görünce kara kara düşünmeye başladılar.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

Yetiştirilen meyve ağaçları, sebze fideleri ve ekinlerin büyük zarar gördüğünü belirleten çiftçiler, yetkililerden yardım bekliyor.  Memleket Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Osman Zeki Başol, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Korkuteli’nin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Başol paylaşımında; “Çiftçilerimizi Allah daha beterinden korusun. Korkuteli tarımsal anlamda afet bölgesi ilan edilmelidir. Hemen hemen her köyde ve her üründe, bu yıl, ilkbahar ve yaz aylarında buna benzer afetler yaşanmıştır. Yetkililerin duyarlı olacağını düşünüyorum. Geçmiş olsun Korkuteli.” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.