SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhuriyet 94 Yaşında

Bu yıl 94. Yıl Dönümü kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları geçtiğimiz cumartesi günü Atatürk Anıtına çelenk koyulması ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2017 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2017 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Cumhuriyet 94 Yaşında

Korkuteli’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, geçtiğimiz cumartesi günü Atatürk Anıtına çelenklerin koyulması ile başladı. Sırası ile Korkuteli Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Bayram coşkusu ertesi gün sabahın erken saatlerinde başladı. İlk olarak Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu tebrikleri kabul etti. Daha sonra tüm okullar ve vatandaşlar Recep Gürbüz Kapalı Spor Salonunda yerlerini aldılar. Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkanı Hasan Gökce ve Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, “Cumhuriyetin 94’üncü yılının kıvançla kutlandığını belirterek, “Cumhuriyetin kuruluşu ile Türk milleti verdiği kurtuluş mücadelesini zaferle bitirmiş ve tarih sahnesinde yeniden önemli bir yer almıştır. Yeni modern bir müessese ve yeni Türk devletinin bir özelliği olan cumhuriyet, büyük Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük inkılap, milli tarihimizin kaydettiği çok büyük bir atılımdır.” Dedi.

Halkın yoğun katılımı vardı

Tanrıkulu “ 29 Ekim 1923, Türk tarihi içinde en önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Cumhuriyet, ırk, din, dil ve cinsiyet farkı gözetmeksizin, bütün vatandaşların paylaştıkları ve faydalandıkları siyasi rejimin adı olmuştur. Eşitlik ilkesi, herkesin kanun önünde eşitliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir diğer özelliğidir”  dedi. Kaymakam Tanrıkulu’nun konuşmasının ardından ilçedeki çeşitli okullardan öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyonlar okudular. Yaşar Yalçın İlkokulu öğrencilerinin oratoryo gösterisinin ardından, Osman Önal İlkokulu öğrencileri Halk Oyunu  gösteri sundu. 29 Ekim cumhuriyet Bayramı dolası ile ilçede düzenlene şiir kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de Kaymakam Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez tarafından hediyeleri verildi. Halkın da yoğun katılımıyla gerçekleşen Bayram Töreni, tören geçişinin ardından sona erdi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.