SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhuriyet Ortaokulu ney üflemeyi öğreniyor

Okul Müdürü Eyüp Sarıcalar yaptığı açıklamada, öğrencilerinin tasavvuf müziğine ilgisi üzerine ney kursu açmaya karar verdiklerini belirterek, okulun bünyesinde açılan ney kursuna başlayan öğrencilerin çok istekli olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Cumhuriyet Ortaokulu  ney üflemeyi öğreniyor

Sarıcalar, öğrencilerin kısa sürede gelişme göstermesinin kendisini mutlu ettiğini dile getirerek şöyle devam etti;  “Kocakuruş Camii Müezzin Kayyımı Emre Koç ile birlikte yaklaşık iki aydır beraber çalışıyoruz. Bu zaman zarfında öğrencilerimizin ney üflemeleri zor olmadı. Cumhuriyet Ortaokulu/İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hepsi belli noktaya geldi. İleriki aylarda daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Tasavvuf müziği denilince ilk akla gelen ney, insan ruhunun hayat bulmuş hali olarak düşünülüyor.  Neyde herkesi ilgilendiren bir şey var. Herkesin özüyle, ruhuyla alakalı bir bağ var Neyde. İnsanlar bununla ruhlarını ferahlatmaya çalışıyorlar. Çok farklı meslek guruplarından bunu öğrenmeye, dinlemeye gelen insanlar var.”Dedi.

“ Ney ruhla eş değerdir”

Sarıcalar “ İnsanların ortak kaygısı Ney gibi bir yoldaş edinip dertlerini sıkıntılarını paylaşmak. Dünya meşakkatlerinden duyduklarımı bunalımı üzüntüyü ney ile paylaşırlar. Onu hakki bir dost olarak görürler. Ney yaratanın insanlara armağan etmiş olduğu ve kendini insanlara hissettirmek için insanlara armağan ettiği onca güzelliklerden biridir. İnsanı hakikate götüren bir köprüdür. Bundan dolayıdır ki öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren bu eğitimi vermeyi planlıyoruz. Okul Müdürü Eyüp Sarıcalar ortaokul öğrencilerinin iki ayda büyük mesafe aldıklarına dikkat çekerek “hepsini tebrik ediyorum. Ney üflemek zor bir sanattır ama neyin ruha ve kulağa hoş gelen bir sesi vardır. Ney ruhla eşdeğer bir enstrümandır diyebiliriz. Bu kursu düzenlemek de ustalık ister” diye konuştu
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.