SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhuriyet Ortaokulu Okul Aile Birliği Genel Kurulu Toplantısı Yapıldı

20 Ekim Salı akşamı Cumhuriyet Ortaokulu Okul Aile Birliği Genel Kurulu Toplantısı tarihi bir katılımla gerçekleşti. 200’e yakın velinin yoğun ilgisiyle coşkulu bir şekilde genel kurul toplantısı yapıldı. Yeni Okul Aile Birliği Başkanı tekrar Süleyman Uğurlu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2015 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2015 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Cumhuriyet Ortaokulu Okul Aile Birliği Genel Kurulu Toplantısı Yapıldı

Cumhuriyet Ortaokulu Okul Aile Birliği Genel Kurulu Toplantısı tüm öğretmenler, okul idaresi ve yaklaşık öğrenci velilerinin katılımıyla okulun toplantı salonunda yapıldı. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Geçici Divan Kurulu’nun oluşturulmasıyla başladı. Öğrenci velisi Selim Kılıç Geçici Divan Kurulu Başkanı olarak toplantıyı yönetti. Müdür Yardımcısı Ümit Küçük geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yapılan sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetleri gösteren bir sunum yaptı. 

20 Ekim 2015 Salı günü yapılan toplantıda bir konuşma yapan Okul Müdürü Eyüp Sarıcalar, misafirleri selamlayarak başladığı konuşmasında velilerin yoğun ilgisinden dolayı memnuniyetini belirtti. Cumhuriyet Ortaokulu’na emeği geçen tüm idareci, öğretmen, Okul Aile Birliği Yönetimi hayırsever ve velilerine teşekkür ederken düzenlenen toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhuriyet Ortaokulu’nun bu günlere kolay ulaşmadığını, eğitim-öğretimdeki planlı ve disiplinli yaklaşımın kaliteyi artırdığını ve böylece gönül rahatlığıyla tercih edilen bir okul haline geldiğini belirtti. Öğrencilerin eğitim ve öğretim yönünden dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sağlamak amacıyla okul-öğrenci-veli üçgeninde herkesin üzerine düşen görevi en iyi yaptıktan sonra başarının doğal bir sonuç olduğunu söyledi. Öğrencileri sınavlara hazırlamak konusunda etkili ve kapsamlı çalışmalar yaptıklarını belirten Sarıcalar, haftasonu kursları, deneme sınavları, tanıtım günleri, motivasyon faaliyetleri, rehberlik toplantıları, aile ziyaretleri, öğrenciyle bireysel görüşmeler ve ek çalışmalarla öğrencilerin sınav başarısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Tüm bunların yanında sosyal, sportif ve sanatsal çalışmalarda öğrencilerin bireysel yeteneklerini ortaya çıkarma konusunda yoğun çalışmaların olduğunu belirtti. Eyüp Sarıcalar son olarak eğitim öğretimle ilgili çeşitli önerilerde bulundu ve toplantıya katılan velilere teşekkür etti.

Okulun Rehberlik Öğretmeni Mehmet Akpınar velilere 8. Sınıfların gireceği Ortak Sınavlar hakkında bilgi verdi ve  “Eğitimde Ailenin Rolü” konulu sunum yaptı.

2014-2015 eğitim öğretim yılı Okul Müdür Vekili olarak görev yapan Alper TÜRE’ye Okul Aile Birliği Başkanı Süleyman Uğurlu tarafından plaket takdim edildi.

Toplantının devamında Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporu okundu ve ibra edildi. Tahmini bütçenin ibrasından sonra yeni yönetim ve denetim kurulu seçildi. Yeni yönetim kurulu geçen dönem olduğu gibi yeniden Süleyman Uğurlu, Şaban Akay, Sabri Tunç, Mehmet Özkan ve Hasan Katı’dan oluştu.

Toplantı sonrasında veliler çocuklarının durumları hakkında öğretmenlerle görüştüler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.