SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu resmen yeni Genel Başkan

Dün Adalet Ve Kalkınma Partisi 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplam bin 382 oy alarak AK Parti Genel Başkanı seçildi. Korkuteli İlçe Teşkilatı kongrede yerini aldı

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2014 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Davutoğlu resmen yeni Genel Başkan

Bin 382 oy aldı

Korkuteli İlçe Teşkilatı'nın da hazır bulunduğu Adalet Ve Kalkınma Partisi 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, dün AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplam bin 382 oy alarak AK Parti Genel Başkanı seçildi. Korkuteli AK Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran sosyal medya üzerinden Kongreden fotoğraflar paylaşarak yoğun bir ilgi yaşandığını takipçilerine iletti. Kongre Divan Başkanı Haluk İpek, oy sayım işleminin tamamlandığını belirterek, ilçe seçim kurulu hakimine seri bir şekilde seçimleri sonuçlandırdığı için teşekkür etti. Seçimde bin 388 oy kullanıldığını, oyların bin 382'sinin geçerli, 6'sının geçersiz sayıldığını bildiren İpek, seçim sonucunu "Bu sonuçlara göre Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Sayın Ahmet Davutoğlu, toplam bin 382 oy alarak AK Parti Genel Başkanı seçilmiştir" sözleriyle duyurdu.

 

İşte Davutoğlu’nun dünkü konuşmalarından notlar

Davutoğlu "Bir 26 Ağustos sabahı etrafındaki Kürt, Zaza, Türk’le yürüyen Alparslan Gazi’ye selam olsun. 92 yıl önce istiklal için yola Gazi Mustafa Kemal’e ve istiklale selam olsun. Bu vatanın suyuna, toprağına selam olsun. Selam olsun insana, zamana ve mekana. Yine bir Ağustos günü ayağa kalkan ve kaldıran bir milleti yeni bir idealle buluşturan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a selam olsun. Selam olsun o günden bugüne. Selam olsun dava arkadaşlarımıza. Vekillerimize, belediye başkanlarımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza bütün yol arkadaşlarımıza selam olsun. Cumhurbaşkanımıza destek veren bütün vatandaşlarımıza selam olsun. AK Parti siyasi şartlarda ortaya çıkmış, dönemsel bir parti değildir. AK Parti bütün ulu erenlerin yönünü aydınlattığı kıyamete kadar sürecek bir yürüyüşün bugünkü halidir"

 

DAVUTOĞLU Teşekkür konuşması yaptı

Seçim sonucunun açıklanmasının ardından Davutoğlu kürsüye çıktı ve teşekkür konuşması yaptı. Davutoğlu yaptığı konuşmada " Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Zatıma gösterilen sonuç, beni ağır bir sorumluluğu üstlenmekle karşı karşıya bıraktı. Allah bu görevi yapabilme kudretini nasip eylesin, mahcup etmesin. Sayın cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza teşekkürümüz bugün kongrede yaşana atmosferle ilgilidir. Türk demokrasi tarihinde 2 ilki yaşamış olacağız. Böylesi bir telim teslimle hiçbir ihtilaf olmadan, farklı bir izlenim olmadan birlik beraberlik sayesinde devir teslim oldu. Siyasi rekabetler aslında bugün AK Parti’nin siyaset farkını ortaya koymuştur. Türk demokrasi tarihinde ilk kez böyle bir devir teslim yapıldı. Ayrıca yarın aynı partiden iki cumhurbaşkanı arasında devir teslim töreni yapılacak. Biz AK Parti kadroları olarak sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. İkinci teşekkürümüz divana. Kongremizin gerçekleşmesini sağladılar. Delegelerimize teşekkür ediyoruz, yoğun bir katılımla oylamaya gerçekleştirdiler. Yurtdışından gelen misafirlerimize de teşekkür ediyoruz. 30 Mart’ta bize büyük destek veren aziz milletimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız aslında konuşmasında bize hedef gösterdi. Önümüzdeki 3 seçimi söyledi. İlk hedef 2015 seçimleri. İnşallah çok güçlü bir destekle meclise gelmemiz mümkün olur. Aramızdaki birlik bunu gerçekleştireceğimizin göstergesidir. Altın ölçeğinde değerli 4 yılımız olacak.  Milletten sonra en büyük desteğimiz sayın cumhurbaşkanımızın Çankaya’da ki varlığıdır. Ne cumhurbaşkanlığı makamı denetleme makamıdır, ne de başbakanlık farklı telakkilere sahip olma makamıdır. Seçilmiş başbakan ve seçilmiş cumhurbaşkanı ile gerçek anlamda sıçrama dönemi yaşayacağız. Yoğun bir terlemeye rağmen dinamizmi kaybetmedik. Terleyen cumhurbaşkanı terleyen başbakan olacak demiştir. Birlikte terledik. Alın terinin karışmadığı hiçbir emek helal değildir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.