SON DAKİKA
Hava Durumu

DEMİR “SU ALMAYAN BÖLGE YOK”

Korkuteli Manşet Gazetesi’nde dün “Damlama Sulama Projesi sınıfta kaldı” başlığı ile yayınlanan haberimize yanıt Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Dursun Demir’den geldi. Demir Küçükköy Mahallesinde arızalı dokuzuncu hat önünde yanıt verdi

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
DEMİR “SU ALMAYAN BÖLGE YOK”

Vatandaş sınıfta kaldı demişti

 

Korkuteli Manşet Gazetesi yaptığı haberler ile ses getirmeye devam ediyor. Korkuteli Manşet Gazetesinde dün “Damlama sulama projesi sınıfta kaldı” başlığı ile yayınlanan haberimize yanıt Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Dursun Demir’den geldi. Haberimizde yer alan “Korkutelili ve vatandaşlar ayrıca bu sistem yüzünden geçen yıl da gerekli ve yeterli sulamayı gerçekleştirmediklerini ifade ederek “Bu yılda bu sistem arızları nedeni ile istediğimiz sulama gerçekleşmedi. Hem yağan yağmurlar hem de patlama riski nedeni ile su verilmediği iddiaları ortada dolaşıyor. Bu yıl da meyveden umudumuzu keseceğiz galiba. Bu projeyi gerçekleştiren firma ve DSİ bu konuda ne diyecek bilmiyoruz. Burada olan üreticiyle oluyor. Korkuteli’nin yüzü asrın en büyük projesi denilen Kapalı Dev­re Sulama Sistemi projesi ile yüzü gülmedi. Şimdi su damlama sulama ile verilmediği gibi eski sisteminden ortadan kalkması nedeni de su alamıyor. Vatandaşın bu zararını kim karşılayacak? Bizim mağduriyetimize acilen çözüm bulunmasını istiyoruz. Siyasilerde bu konuya acilen el atmalı” şeklinde konuştular” ibarelerine Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yaşar Uz’u sulama yapılan alanlara götürerek yerinde cevap veren Demir “Biz görevimizi en iyi şekilde yapıyoruz” dedi.

 

“Su almayan bölge yok”

 

Haberimiz sonrası Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yaşar Uz’la özellikle Küçükköy Mahallesi’nde gelen şikayetler üzerine Küçükköy Mahallesinde arızalı dokuzuncu hat önünde cevap veren Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Dursun Demir “Özellikle Küçükköy Mahallemizde sadece arızalı olan dokuzuncu hattan su alamayan vatandaşlarımız var. Onlar da perşembe günü (Bugün) inşallah su alabilecekler. Bakınız bu damlama sulama projesi öncesi kanal yönetimi ile otuz ile kırk beş gün arasında su alan bölgelimiz şimdi bir hafta ya da on gün içinde sulama yapabiliyorlar. Eski sisteme göre en son su alması gereken Karataş ve civarı bile şuan sulama yapıyor. Bazı konularda bizim yetkimiz yok. DSİ bölge müdürlüğü ve firmanın çözmesi gereken konularda da biz müdahil değiliz” şeklinde konuştu. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yaşar Uz’a damlama sulama projesinin kontrol mekanizmasını da anlatan Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Dursun Demir “Şuan biz gsm şirketi üzerinden gelen sinyaller ile tüm sisteme elektronik olarak hükmedebiliyoruz. Lokal ya da bölgesel açma kapama işlemlerini buradan gerçekleştirebiliyoruz. Sistem sadece gsm operatörü ile değil herhangi bir deprem veya doğal afet sonrası müdahale edilmek üzere radyo sinyalleri ile de kontrol ediliyor. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen binlik boru patlaması ile ilgili araştırmamız sürüyor. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna bilgi vereceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.