SON DAKİKA
Hava Durumu

“Demirdeki fiyat artışı daire fiyatlarını etkilemedi”

Geçtiğimiz Cumartesi günü basın açıklaması yapan Korkuteli İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ali İhsan Girgiç ve yönetim kurulu üyeleri; “ Son günlerde demirde yaşanan fiyat artışı daire fiyatlarına yansımadı” şeklinde açıklama yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“Demirdeki fiyat artışı daire fiyatlarını etkilemedi”

Cumartesi günü basın açıklaması yapan İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ali İhsan Girgiç “ İnşaat sektörü hiç hız kesmeden inşaat yapımına devam ediyor. Maliyetlerin yükselmesi bu hızı engellemiyor. Son 11 ay içinde ilçede 610 yeni inşaat ruhsatı alındı ve yeni inşaatları devam ediyor. Ocak 2017 de tonu 1780 TL olan demir içinde bulunduğumuz ay 2780 TL ye çıkmıştır. Yani 1 yıl içinde toplam %65 zam görmüştür. Bu artış toplam maliyetleri; ikamet amaçlı konutlarda %25 oranında etkilemektedir. Ancak bu zamlar geçmişte yapılan ve hazır durumda olan inşaatların maliyetini ek olarak yansımıyor.” Şeklinde konuştu.

“Satamayınca fiyat düşürebiliyorlar”

Girgiç “Şu sıralar satma değil, imkanı olanlar için ev alma zamanı. Piyasada bir düşüş var. Parası olan, istediği yeri bulan kişi alsın. Değerlenme olasılığı olan bölgelerde fiyatları yukarı çekenler var. Demirde yaşanan fiyat yükselişi daire satışına yansımıyor, hatta aşağı bile çekenler oluyor. Mevcut şartları, satma değil alma zamanı olarak yorumluyorum. Müşterilerimize ve diğer yatırımcılara, ev satma zamanı değil ev alma zamanı diyorum. Piyasa istenen seviyede değil. 3-5 ay bekleyenler artık sıkıldı. Satamayınca fiyat düşürebiliyorlar” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.