SON DAKİKA
Hava Durumu

“Demokrasiye yakışmadı”

Geçtiğimiz gün toplanan Korkuteli Belediye Meclisine İYİ Parti Meclis Üyelerinin grup talebi ve Belediye Başkanı Hasan Ali İrban’ın bu talebi reddetmesi damgasını vurdu. Bu ret talebi ile ilgili İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi İrfan Yılmaz açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2019 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2019 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“Demokrasiye yakışmadı”

YILMAZ’DAN İRBAN’A KINAMA

Korkuteli Belediye Meclisi Perşembe günü 2019’un ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının en önemli konusu ise gündem maddelerini gölge de bırakan, İYİ Parti meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Hasan Ali İrban arasında yaşanan grup polemiği oldu. İYİ Parti Meclis Üyesi ve Korkuteli Belediye Başkan Adayı Halil Hara, İYİ Parti meclis üyeleri olarak grup taleplerinin olduğunu ve ilçe başkanlarının gerekli yazıyı yazdığını belirtti. Bu talebi Belediye Başkanı Hasan Ali İrban; Kendilerine YSK’dan resmi bir yazı gelmediğini belirterek reddetti. Bu olay üzerine İYİ Parti Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İrfan Yılmaz açıklama yaptı. Yılmaz, “ Geçtiğimiz gün işlerim nedeni ile katılamadığım Meclis’te yaşanan bu olayı esefle kınıyorum. Şöyle ki Antalya Büyükşehir Meclisinde beraber görev yaptığımız sayın başkan konuyu gayet iyi bilmektedir.” dedi.

“ İRBAN KANUNLARA MUHALEFET ETMİŞTİR”

Yılmaz, “ İlçe seçim kurulları meclis iç yönetmeliklerini işletmek ile ilgili bir yazı ve karar veremez, kaldı ki bizim hangi partiden meclis üyesi seçildiğimiz almış olduğumuz mazbatada yazmaz. Sadece sıra numarası ve seçildiği yazar. Kaldı ki demokrasilerde seçilmiş kişilerin irade hakları vardır meclis başkanı böyle bir karar alarak hem meclis yönetmeliklerine hem de siyasi partiler kanununa muhalefet etmiştir. Görevi kanunları yürütmek olan bir kurumun başındaki yönetici kanunları yönetmelikleri bilmekle yükümlüdür. Ayrıca siyasi nezaket rakip partinin adayının grup talebini parti üyeliği veya herhangi bir sebeple reddedilmesini uygun görmez. Topluma önder olması gerekenler toplumu ayrıştırmada daha dikkatli olmalılar. Saygılarımla.” İfadelerini kulland
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.