SON DAKİKA
Hava Durumu

Dereköy’de “Kömüre Hayır”

Korkuteli gündemini uzun süredir meşgul eden Dereköy yaylasına kömür madeni açılmasına karşı yaklaşık üç yıldır mücadele veren yöre halkı önceki gün bir kez daha “Kömür istemiyoruz, kömüre hayır” diyerek basın açıklamasında bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2022 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2022 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Dereköy’de “Kömüre Hayır”

Dereköy halkı mücadele ediyor

Kömür madeni açılması planlanan yörede tarımla ve hayvancılıkla uğraşan yöre halkı geçimlerini topraktan ve sudan sağladıklarını ifade ederek, kömür madenine karşı bir kez daha direndiler. Yapılan programa Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz destek verdi. Basın açıklamasında; “Dereköy Yaylasının içinde bulunduğu havza bütün Korkuteli’ni besleyen tek su kaynağı olan Korkuteli Çayının sularının toplandığı yerdir. Ve burada kömür madeni açılmak istenmektedir. Ancak biz Dereköylüler ve çevreciler olarak, Korkuteli halkı olarak maden ocağına hayır diyoruz. 

Dereköy halkı kaybederse siz susuz kalacaksınız

Kömür madeni açmak isteyen şirket dün kepçeleriyle alana gelmiş alanı tarumar etmek istemiştir. Ancak biz köylüler olarak alana toplandık ve şirket aracını geri çekti.  Bu hep böyle devam edecek. Asla vermeyeceğiz. Bugün burada Dereköy halkı mücadele ediyor. Ancak sizin evinize gelen sular  o havzadan geliyor. Dereköy halkı kaybederse siz susuz kalacaksınız. Korkuteli’nin binlerce dönüm tarım alanı oradan gelen suyla tarım yapıyor. Eğer Dereköy Yaylasında kömür madeni açılırsa sularınız kirlenecek. Gelin Dereköylülerin verdiği mücadeleye sizde destek olun. Bundan sonrada mücadeleye devam edeceğiz.” Dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.