SON DAKİKA
Hava Durumu

Dereköy Halkımızı Yalnız Bırakmayacağız

Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, geçtiğimiz gün yıllardır köylerine maden ocağı açılmaması için direnen Dereköylü vatandaşları ziyaret etti. Başkan Okudan haklı mücadelelerinde yöre halkının yanında olduklarını vurgulayarak; “Yeraltı zenginliklerimizin çıkartılmasına karşı değiliz. Sadece halkın rızasının yanındayız. Korkuteli Dereköy halkımızı bu davalarında yalnız bırakmayacağız.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Dereköy Halkımızı Yalnız Bırakmayacağız

ŞİMDİ SIRA KORKUTELİ DEREKÖY'DE

 Başkan Okudan açıklamasında, “Beşkonak Köprülü Kanyon’da 2020 yılından bu yana uzun uğraşlar sonucunda ayrı ayrı lokasyonlarda 3 adet mermer ocağını hemşehrilerimizle büyük bedeller ödeyerek açılmasını durdurduk.  Şimdi sıra Korkuteli Dereköy'de. Hafta sonu Dereköy’de halkımız, muhtarımız ve heyetiyle buluştuk toplantı yaptık. Kömür ocağı kurulmak istenen sahayı yerinde inceledik. Umutsuz olmamaları gerektiğini bundan sonra da yanlarında olacağımızı söyledik. Bu coğrafyada umutsuzluğa yer yok. Halkın istemediği hiç bir projeyi Dereköy’de sahaya dökemeyeceklerini belirttik. Bu durumu çözebilmek için sorunu Dereköy dışına çıkartarak Antalya’ya taşıyacağımızı ve seslerini Dünyaya duyuracağımızı dile getirdim. 

TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SONUÇLAR YAŞATACAK

Beşkonağımızın sahipsiz olmadığını duyurduğumuz gibi Korkuteli Dereköy'ümüzün de sahipsiz olmadığını Türkiye'ye duyuracağız. Dereköy'ün ekolojik ekonomik ve hukuki gerekçeleri var. Kömür ocağı kurulmak istenen saha Korkuteli 17 köyü besleyen su kaynaklarının bulunduğu lokasyon. Korkuteli Barajı’nı besleyen bir kaynak. Yine köyümüz tarımsal üretimde meyvecilikte ihracat potansiyeli bulunan bir yerleşim yeri. Dünyaca ünlü kayısı, elma ve şeftali üretimi yapılmaktadır. Su önümüzdeki yıllarda en önemli maden değeri taşıyacak yeraltı kaynağımız olacaktır. O yüzden suyumuzu korumak, geliştirmek ve yönetmek için bugünden harekete geçmemiz gerekmektedir. Davaya bakan avukatlarımız ile de görüşmeler sağladık. Korkuteli Dereköy halkımızı, açıldığı takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlar yaşatacak bu projenin iptali konusunda yalnız bırakmayarak, Dereköy'ün sahipsiz olmadığını diyalogla ve müzakereyle hissettireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.