SON DAKİKA
Hava Durumu

Dereler bu kez taşmadı

Geçtiğimiz hafta sonu ilçemizde sağanak yağışlar etkili oldu. Daha önceki yağışlarda taşkın ve sel meydana gelen ilçemiz Uzunoluk ve Alaaddin derelerinde yapılan kuru temizlik sonucu bu kez taşkın sel yaşanmadı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2019 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2019 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Dereler bu kez taşmadı

İlçede geçtiğimiz hafta sonu şiddetli yerel yağışlar etkili oldu. İlçemizde geçtiğimiz aylarda yaşanan yağışlarda sel ve taşkın yaşanan Uzunoluk ve Aladdin Derelerinde bu kez taşkın ve sel yaşanmadı. DSİ geçen aybaşında ilçemizde taşkın ve sel riski bulunan başta Alaaddin ve Uzunoluk dereleri olmak üzere tüm derelerde ıslah çalışmalarına başlamıştı. İlk etapta bu derelerde kuru temizlik çalışmaları yapılmıştı. Yapılan bu çalışmalar sonucunda geçtiğimiz hafta sonu etkili olan yağışlarda sel ve taşkın yaşanmadı.

Kalıcı çözümler bekliyoruz

Alaaddin Mahallesi Muhtarı Tahsin Keser; “ Geçtiğimiz aylarda yaşanan sel ve taşkın sonucu Alaaddin deremizde temizlik çalışmaları yapılmıştı. Bu çalışmalar ile dere yatağı biraz daha genişletildi. Ve dere yatağı temizlendi. Bu temizlik sonucu hafta sonu yaşanan yağışlarda deremizde herhangi bir taşkın sel yaşanmadı. Ancak bizler kalıcı çözümler bekliyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.