SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet Hastanesinde Hamilelik sınıfı

Sağlık Bakanlığı'nın teşviki ile ülke genelinde tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemle ilgili konularda bilgi sahibi olmaları amacıyla Korkuteli Devlet Hastanesi’nde “ Gebe Bilgilendirme Sınıfı” açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Devlet Hastanesinde Hamilelik sınıfı

Korkuteli Devlet Hastanesi tarafından “ Gebe Bilgilendirme Sınıfı” İle ilgili açıklama yapıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Korkuteli Devlet Hastanesi Gebe Bilgilendirme Sınıfı Sorumlu Ebesi Şerife Hazin Yeke;“Bakanlığımız tarafından başlatılan gebe bilgilendirme sınıfında gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası döneme ilişkin bilgi sahibi olmaları sağlanmakta.  Bilinçli doğum yapmaları, normal doğumu teşvik, bebek bakımı, beslenme, emzirme, ağrı yönetimi, doğum sonrası aile planlaması, anne ve baba adaylarının yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı hedefliyoruz. Eğitimlerimiz en az ayda bir defa olmak kaydıyla 3 oturum şeklinde sürmektedir. Her oturumda gebeliğin 3 aylık dönemi, bu dönemde meydana gelen değişiklikler ve neler yapılması gerektiği anlatılmaktadır.” Dedi.

 

“67 anne adayına eğitim verildi”

Yeke; “ Eğitimlerimiz kadın doğum servisinde bulunan gebe bilgilendirme sınıfında yapılmaktadır. 2017 Nisan ayında hizmete başlayan sınıfımızda şimdiye kadar 67 anne adayına eğitim verdik. Düzenlenen bu eğitimlerin sonucunda anne adaylarından olumlu geri dönüşler almak biz sağlık çalışanlarını çok mutlu ediyor. Eğitime katılan her katılımcıya eğitim sonunda katılım belgesi ve gebe kartlarını veriyoruz. Eğitimlerimiz yıl boyu devam edecek olup, bir sonraki eğitimimiz 16 Şubat 2018 Cuma günü olacaktır. Katılmak isteyen anne adaylarının hastanemiz doğum salonuna gelerek başvuru yapmaları yeterlidir” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.