SON DAKİKA
Hava Durumu

Dijital Tarım Pazarı üretime teşvik edecek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Çiftçinin ürünlerine rahatlıkla pazar bulabilmesi, tüketici ile esnafın aradığı kalite ve standartta ürünü tedarik edebilmesi için hayata geçirilen Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) projesinin tanıtım çalışmaları sürüyor. Çiftçi, DİTAP projesi sayesinde yetiştirdiği ürünlerini online sistem üzerinden satabilecek. Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) konusunda bilgilendirmede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2020 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
 Dijital Tarım Pazarı üretime teşvik edecek

HEM ÜRETİCİ HEM TÜKETİCİ KAZANACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın " Ortak Gelecek. Hem üretici hem tüketici hem de sektör kazanacak!" mottosu ile tanıttığı Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) hakkında İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert bilgi verdi. Sert açıklamasında; “Tarım ve Orman Bakanlığımızca tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir proje hayata geçmiş; çiftçimizin alın teri ve bin bir emekle ürettiği ürünler, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sayesinde değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler ile artık bu online platform üzerinden buluşabilecek duruma gelmiştir. Söz konusu proje ile hem üretici hem tüketici kazanacaktır.

 

DİJİTAL ORTAMDA PAZARLAMA YAPABİLECEKLER

Tarım ve Orman Bakanlığımızca hayata geçirilen bu proje ile üreticilerimiz DİTAP (Dijital Tarım Pazarı) sistemine kaydolarak ürünlerini dijital ortamda pazarlama imkanına sahip olacak; böylece o ürünü almak isteyen tüm alıcılar o ürünü istedikleri İl ve İlçeden alma; kendilerine uzakta olsa oradaki üreticilerle irtibata geçme imkanına sahip olabilecekler.

 

FİYAT VE KRİTERLER ÜZERİNDEN DESTEK ÖDENİR

Ayrıca DİTAP Desteği; 5 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 3190 sayılı Cumhur Başkanı Kararına istinaden; 2020 yılında yapılacak desteklemelere ilişkin karar gereği; Bakanlıkça belirlenen Hayvansal ürünlerin DİTAP üzerinden doğrudan veya Üyesi olduğu üretici/yetiştirici örgütü üzerinden pazarlayan üreticilere ve besilik hayvanını bu platform üzerinden temin eden yetiştiricilere Bakanlıkça belirlenen dönem birim fiyat ve kriterler üzerinden destek ödenir hükmü yer almaktadır. DİTAP sistemine hem Zirai hem de hayvansal üretim yapan üreticilerimiz/ üretici-yetiştirici örgütlerimiz ile alım yapmak isteyen firma ve tüzel kişiliklerin kaydolması mümkündür.

 

WWW.DİTAP.GOV.TR ADRESİNE KAYIT YAPILMASI GEREKİYOR

Bu imkanlardan yararlanabilmek için www.ditap.gov.tr adresine kayıt olmak gerekmektedir. Sisteme kaydolmak isteyen üreticilerimizin e-devlet şifresi edinmeleri gerekmektedir. Üreticilerimiz e-devlet şifreleri ile kendileri sisteme kaydolabilecekleri gibi kayıt işlemleri Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce de yapılabilmektedir. Destek için Alo 180 Timer Hattını Arayabilirsiniz.” İfadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.